• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cibulačka s portským vínem
Napište svůj komentář k receptu

Cibulačka s portským vínem

autor: MartinaH123
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cibulačka s portským vínem
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 8
      ks cibule velká žlutá
    • 2
      lžíce tymián
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce portské víno
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 2
      l hovězí vývar
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      ks francouzská bageta
    • 150
      g ementál nebo gruyère

Postup přípravy receptu

1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a olej a přidáme cibuli a většinu sdrhnutých lístečků tymiánu (necháme si jen pár na ozdobu). Cibuli opékáme za občasného míchání, až zezlátne a změkne, cca 40 minut. Cca v polovině opékání dáme rozehřát troubu na 200°C a nachystáme si sýrové tousty.
2
Nakrájíme si bagetu na 8-12 plátků a nastrouháme si sýr. Plech vyložený pečicím papírem poklademe plátky baget a zasypeme je sýrem.
3
Když je cibule zlatá a měkká, zasypeme ji moukou a opékáme 1 minutu. Pak přidáme portské víno a za stálého míchání vaříme další minutu. Nakonec přidáme hořčici, vývar, osolíme a opepříme, uvedeme do varu a poté na mírném ohni vaříme 15 minut.
4
Když je trouba zahřátá, dáme bagety se sýrem rozpéct, dokud sýr nezačne bublat a tmavnout.
5
Polévku podáváme v hlubokých talířích s vloženými sýrovými tousty ozdobené lístky tymiánu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulačka s vínem

Cibulačka s vínem

Česnekové / křenové kanapky s hroznovým vínem

Česnekové / křenové kanapky s…

Kuřecí salát s hroznovým vínem

Kuřecí salát s hroznovým vínem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Dijonská hořčice Ementál Francouzská bageta Hladká mouka Hovězí vývar Máslo Olivový olej Pepř mletý Portské víno Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka á la Lada

Kuřecí prsíčka á la Lada

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Květákové placičky se sýrem

Květákové placičky se sýrem

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Výborná pizza

Výborná pizza

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

65
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
47
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
45
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
39
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Ceviche, ryby marinované v citrusové šťávě
Ceviche, ryby marinované v citrusové…
Cibulačka s celerem
Cibulačka s celerem
Cibulačka s krutonky
Cibulačka s krutonky
Cibulačka s toasty
Cibulačka s toasty
Cibulačka s vínem
Cibulačka s vínem
Cibulačka se sýrem II.
Cibulačka se sýrem II.
  • Recepty.cz
  • Cibulačka s portským vínem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact