• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cibulačka s portským vínem
Napište svůj komentář k receptu

Cibulačka s portským vínem

autor: MartinaH123
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cibulačka s portským vínem
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 8
      ks cibule velká žlutá
    • 2
      lžíce tymián
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce portské víno
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 2
      l hovězí vývar
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      ks francouzská bageta
    • 150
      g ementál nebo gruyère

Postup přípravy receptu

1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a olej a přidáme cibuli a většinu sdrhnutých lístečků tymiánu (necháme si jen pár na ozdobu). Cibuli opékáme za občasného míchání, až zezlátne a změkne, cca 40 minut. Cca v polovině opékání dáme rozehřát troubu na 200°C a nachystáme si sýrové tousty.
2
Nakrájíme si bagetu na 8-12 plátků a nastrouháme si sýr. Plech vyložený pečicím papírem poklademe plátky baget a zasypeme je sýrem.
3
Když je cibule zlatá a měkká, zasypeme ji moukou a opékáme 1 minutu. Pak přidáme portské víno a za stálého míchání vaříme další minutu. Nakonec přidáme hořčici, vývar, osolíme a opepříme, uvedeme do varu a poté na mírném ohni vaříme 15 minut.
4
Když je trouba zahřátá, dáme bagety se sýrem rozpéct, dokud sýr nezačne bublat a tmavnout.
5
Polévku podáváme v hlubokých talířích s vloženými sýrovými tousty ozdobené lístky tymiánu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulačka s vínem

Cibulačka s vínem

Česnekové / křenové kanapky s hroznovým vínem

Česnekové / křenové kanapky s…

Kuřecí salát s hroznovým vínem

Kuřecí salát s hroznovým vínem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Dijonská hořčice Ementál Francouzská bageta Hladká mouka Hovězí vývar Máslo Olivový olej Pepř mletý Portské víno Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Jogurtový chléb

Jogurtový chléb

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Slepičí polévka s noky

Slepičí polévka s noky

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Donutky

Donutky

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

355
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
32
Linecké cukroví II.
Linecké cukroví II.
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Ceviche, ryby marinované v citrusové šťávě
Ceviche, ryby marinované v citrusové…
Cibulačka s celerem
Cibulačka s celerem
Cibulačka s krutonky
Cibulačka s krutonky
Cibulačka s toasty
Cibulačka s toasty
Cibulačka s vínem
Cibulačka s vínem
Cibulačka se sýrem II.
Cibulačka se sýrem II.
  • Recepty.cz
  • Cibulačka s portským vínem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact