Kolečka cibule necháme zesklovatět na oleji, osolíme, opepříme, přidáme lžíci másla a až se rozpustí, zaprášíme moukou, promícháme a lehce opražíme. Zalijeme vodou, přidáme bujony a vaříme do změknutí cibule. Do polévky pak vlijeme vřelé mléko. Toustový chleba opečeme, sýr nastrouháme. Do misek nalijeme polévku, přidáme trochu sýra, na něj položíme toust zasypaný opepřeným sýrem a krátce zapečeme.
Tuhle polévku zbožňuji já i moji nejbližší... Je opravdu velmi dobrá! Jen nedávám tvrdý sýr ale nakonec přidávám do polívky trošku taveného. Je pak taková krémová, takto nám chutná ještě víc.
Jan Volf
|7. 3. 2011 14:02
Myslím, že je úplně jedno, kde se tento recept zrodil... Důležité je, že tato polévka je vynikající a děkuji paní/slečně "aknesad," že se s námi o tento recept podělila. Byla by škoda, kdyby tu nebyl, nemyslíte?
D K
|20. 6. 2007 14:25
Nemohla jsem napsat, že recept je z tohoto pořadu, protože to nevim , já ho mám odjinud.
Aleš Novák
|20. 6. 2007 12:22
bylo by dobré uvést, že je recept zkopírovaný z prima vařečky.