• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Cibulačka a la čína
Napište svůj komentář k receptu

Cibulačka a la čína

autor: Červeňáková Erika
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cibulačka a la čína
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základní recept
    • 3
      ks cibule středně velké
    • 2
      ks brambory
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      stroužek česnek
    • 50
      g pórek
    • 1
      l vývar zeleninový
  • A la čína
    • 50
      ml bílé víno
    • 1
      špetka kari
    • 1
      sklenice sojová omáčka
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      špetka zázvor
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Dvě očištěné cibule nakrájíme na kostky, mrkev očistíme a nakrájíme na plátky a společně opražíme na trošce oleje (cibule zesklovatí a mrkev pustí barvu).
2
Přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory, na plátky nakrájený česnek a ještě krátce opražíme, aby česnek uvolnil vůni.
3
Podlejeme vývarem, osolíme. Dusíme do poloměkka.
4
Přidáme třetí cibuli nakrájenou na kolečka, umytý nakrájený pórek, podle potřeby dolejeme vodou a uvaříme do měkka.
5
A la čína: po přidání brambor a česneku přidáme podle chuti kari, chilli, mletý zázvor a vše krátce podusíme. Dáme pozor, aby se koření nespálilo.
6
Podlejeme vývarem, vínem a podle chuti sójovkou.
7
Když je polévka uvařená, zjemníme sladkou chuť trochou octa.
8
Bramborový škrob namočíme ve vodě a nalejeme do hotové polévky. Krátce povaříme. Polévka má mít jemně pikantní pálivou, sladkokyselou chuť a krémovitou konzistenci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzská cibulačka bez vína

Francouzská cibulačka bez vína

Cibulačka s portským vínem

Cibulačka s portským vínem

Francouzská cibulačka z pomalého hrnce

Francouzská cibulačka z pomalého hrnce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marta | 29. 12. 2016 17:25

    výborná ala čína nemá to chybu jdu si přidat :-)

  • Pavel | 2. 1. 2015 09:54

    Zkusil jsem také verzi a la čína a musím říct, že je to vynikající..opravdu dávám za jedna :)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 10. 2. 2013 17:10

    Vyzkoušela jsem variantu a la čína: vždycky toho musím navařit kotel a stejně se po tom zapráší - má to velký úspěch nejen v rodině, ale i mezi přáteli...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Česnek Chilli Cibule Kari Mrkev Ocet Pórek Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Vývar Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Dobrý perník

Dobrý perník

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Koktejl Mai-Tai

Koktejl Mai-Tai

Cuketové špekáčky

Cuketové špekáčky

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

532
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
93
Dýňová tortila
Dýňová tortila
49
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
37
Máslové řízky
Máslové řízky
33
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Cibulačka a la čína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact