• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ciabatta s olivami a česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Ciabatta s olivami a česnekem

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ciabatta s olivami a česnekem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      ml voda
    • 50
      ml olivový lák
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 500
      g hladká mouka
    • 4
      stroužek česnek nadrobno nakrájené
    • 1
      lžička droždí sušené
    • 1
      hrst olivy nakrájené

Postup přípravy receptu

1
Ingredience (kromě oliv) vložíme do pekárny v daném pořadí. Olivový lák můžeme vynechat a zvýšit množství vody na 350 ml. Zapneme program Zákadní (Normal, Basic) pekárny Eta (Vega, AFK, Clatronic), kůrka světlá. Po zvukovém signálu přidáme olivy. Upečenou ciabattu vyklopíme z formy a necháme v utěrce vychladnout.
2
Varianta "houstičky": v pekárně zapneme pouze program Těsto. Po ukončení programu těsto vyklopíme a rozdělíme na cca 10 dílků. Vytvarujeme je do oválného tvaru a zploštíme. Houstičky přendáme na plech, přikryjeme folií potřenou olivovým olejem a necháme dalších 30 minut kynout. Potřeme mlékem a poprášíme moukou. Pečeme v troubě při 200 °C cca 20 minut. Hotové houstičky necháme vychladnout na mřížce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adrijská Ciabatta

Adrijská Ciabatta

Plněná ciabatta

Plněná ciabatta

Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem

Focaccia s bylinkami, olivami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 27. 5. 2022 21:27

    Dobré, zase něco trochu jiného. Zařazuji do oblíbených. :P

  • majlika3
    majlika3 | 29. 5. 2019 07:46

    Jo a ještě přidávám trochu oregána do těsta pro vůni

  • majlika3
    majlika3 | 29. 5. 2019 07:46

    docela dobré, jen mi těsto přišlo hodně řidké . Ale je možné, že chyba je u mě, podezírám svou odměrku, že mě klame. Chuťově dobrém jen jsem dala méně soli a normální droždí. :)

  • rebellie | 28. 12. 2013 13:12

    Moje třetí pečení v nové pekárně a konečně se mi něco povedlo, dávám 1*, úžasné. Trošku víc solíme, takže příště dám asi i čtyři lžičky soli, děkuji autorce.

  • Lenka Bauerová | 24. 1. 2012 15:25

    Dělala jsem v mírné úpravě a bez česneku: voda 350ml, olivový olej 2 lžíce, hladká mouka 500g, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, droždí 1 lžička a 10ks nadrobno pokrájených černých oliv. Vše v tomto pořadí najednou do pekárny a základní program 3:45 hod. Byl výborný.

  • pippiva
    pippiva | 11. 10. 2011 15:46

    Taky by jste mohl trochu vic upresnit Vase znechuceni a hlavne trochu inteligentnejsim zpusobem...

  • Matěj Skuhravý | 11. 10. 2011 14:35

    hnus flus

  • faithless | 7. 5. 2011 16:29

    Výborný, len najbližšie dám asi o lyžičku soli menej.

  • Kristyna N. | 18. 1. 2011 12:16

    Opravdu moc dobrý chlebík. Budu ho určitě velmi brzo opakovat :)

  • PajaP *** | 13. 1. 2010 15:02

    Je to neco uzasneho! Lepsi nez kterykoliv chleba, proste vyborne!

  • Markéta Hellová | 28. 8. 2009 14:03

    Včera jsem pekla chlebík dle tohoto receptu, pekárnu nemám ještě ani týden, takže jsem začátečnice... Musím říci, že se vyvedl naprosto luxusně, krásná struktura... Chválím a dávám za 1... Díky moc za přínosné recepty..

  • Veronika Zámečníková | 11. 5. 2009 17:06

    Tento chleba je opravdu vynikající. Dala jsem i nálev z oliv, 1 a půl lžičky soli a jinak dle receptu. Super Půlka zmizela do večera. Máme pekárnu eta siesta a dala jsem kůrku světlou a velikost chleba I.

  • Radka Albrechtová | 15. 10. 2008 21:23

    Můžete mi poradit, jakou nastavujete na pekárně váhu ciabatty?

  • kakamila | 18. 6. 2008 10:51

    Výborný chleba. Dělala jsem pro známé ke grilování a chutnal výtečně. Ne každý recept se povede, ale tenhle jo. Dala jsem 1.

  • Markéta Valentíková | 14. 5. 2008 19:04

    Tato ciabatta je skvělá, česnek i olivy tomu dodají ten správný šmrnc. Máme ji s manželem moc rádi, hodnotím známkou 1.

  • Táňa K. | 29. 4. 2008 20:23

    Výborná ciabatta a ještě teplá s česnekovým máslíčkem nemá chybu.

  • Mirka | 25. 10. 2007 19:35

    Mňam, to je dobrota!! I druhý den.Autorce gratuluji a děkuji. Vyzkoušela jsem receptů na ciabattu hodně, ale bez výsledku... Můj postup je malinko jiný. Večer dám do pekárny na program těsto 150 g mouky, 150 ml vody, 2 PL mléka,trošku cukru nebo medu a polovinu předepsaného množství kvasnic. Ráno doplním suroviny dle receptu výše, jen olivového láku 100 ml a soli pouze 1 KL. Program základní a hotovo, ciabatta kyne až pod víko.

  • Hospodyňka | 8. 8. 2007 12:50

    Přiznám se, že nemám ráda ani česnek ani olivy, ale ciabattu ano, takže jsem ty výše uvedené suroviny vynechala. Místo toho jsem přidala 1 lžičku chlebového koření, které to pěkně ovonělo. Jedině je škoda, že není křupavá kůrka jako u ciabatty, ale chuť je výborná a moje známka = 1!

  • Crostina | 24. 4. 2007 20:16

    Dle rad predchozich pekarek jsem dala 1 a 1/2 lzicky soli a lak z oliv podle receptu a zda se mi to optimalni. Ty 3 lzicky je opravdu hodne. Chlebik je vyborny, nadychany a vonavy dopekla jsem ho pred 4 hodinami a uz je snedeny. Podotykam, ze jsme tu dva dospeli a jeden 4lety nejedlik:-)))

  • Pavla Opravilová | 27. 2. 2007 08:33

    Opravdu povedený recept. Jen té soli jsem dala jen 2 lžičky a stejně to bylo slanější. Asi byl dost slaný lák z oliv. Navíc jsem do těsta přidala lžičku italského koření a krásně to provonělo těsto. Výborné!!!

  • Danuše | 8. 9. 2006 11:38

    Bohužel, nemohu poradit. To se mi s ciabattou zatím nestalo. Setkala jsem se s tím zatím u některých celozrnných chlebů - při dalším pokusu jsem pak změníla program nebo množství vody.

  • Dita Balvínová | 8. 9. 2006 09:21

    Bylo to moc dobré, jen myslím, že 3 lžičky soli je zbytečně moc. Pouze dotaz - zdála se mi pořád uvnitř taková jako "lepkavá" - nějaký nápad? Děkuji

  • Danuše Bednářová | 30. 8. 2006 11:47

    Olivovým lákem je myšlen nálev z oliv (lepší je ze skleniček, ne z pytlíčků). Ciabattu lze péct v troubě normálně buď jako houstičky nebo šišky. Postup pečení bez pekárny je jako u kynutého těsta: zaděláme kvásek, zpracujeme těsto, dáme vykynout. A dále pak podle postupu, který je uveden v receptu.

  • Anonym | 30. 8. 2006 10:26

    kde seženu olivový lák a co to vlastně je? Můžu ciabattu upéct i v normální troubě? jaký je pak postup?

  • pavča | 30. 8. 2006 10:17

    Ciabatta je u nás oblíbená, ten česnek je dobrý nápad, příště ho tam přidám. Pokud čekám návštěvu dělám z tohoto těsta (ale radši bez oliv, ne každý je má rád) veku - program těsto, potom vytvaruji 2 podlouhé bagety, šikmo naříznu, chvíli nechám vykynout a upeču.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Droždí Hladká mouka Olivový lák Olivový olej Olivy Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bezé roláda

Bezé roláda

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Kuřecí stehýnka na medu II.

Kuřecí stehýnka na medu II.

Svařené víno

Svařené víno

Králík na medu

Králík na medu

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

60
Hrachový kucmoch s jáhlami, základní recept
Hrachový kucmoch s…
47
Jednoduchá žampionová omáčka
Jednoduchá žampionová…
24
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze…
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoká premiéra komedie Milion: Nožka pro Lábuse a vášeň VIP dcery!

Divoká premiéra komedie Milion: Nožka pro Lábuse a vášeň VIP dcery!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

  • Recepty.cz
  • Ciabatta s olivami a česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact