• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ciabatta s olivami a česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Ciabatta s olivami a česnekem

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ciabatta s olivami a česnekem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      ml voda
    • 50
      ml olivový lák
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 500
      g hladká mouka
    • 4
      stroužek česnek nadrobno nakrájené
    • 1
      lžička droždí sušené
    • 1
      hrst olivy nakrájené

Postup přípravy receptu

1
Ingredience (kromě oliv) vložíme do pekárny v daném pořadí. Olivový lák můžeme vynechat a zvýšit množství vody na 350 ml. Zapneme program Zákadní (Normal, Basic) pekárny Eta (Vega, AFK, Clatronic), kůrka světlá. Po zvukovém signálu přidáme olivy. Upečenou ciabattu vyklopíme z formy a necháme v utěrce vychladnout.
2
Varianta "houstičky": v pekárně zapneme pouze program Těsto. Po ukončení programu těsto vyklopíme a rozdělíme na cca 10 dílků. Vytvarujeme je do oválného tvaru a zploštíme. Houstičky přendáme na plech, přikryjeme folií potřenou olivovým olejem a necháme dalších 30 minut kynout. Potřeme mlékem a poprášíme moukou. Pečeme v troubě při 200 °C cca 20 minut. Hotové houstičky necháme vychladnout na mřížce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adrijská Ciabatta

Adrijská Ciabatta

Plněná ciabatta

Plněná ciabatta

Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem

Focaccia s bylinkami, olivami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 27. 5. 2022 21:27

    Dobré, zase něco trochu jiného. Zařazuji do oblíbených. :P

  • majlika3
    majlika3 | 29. 5. 2019 07:46

    Jo a ještě přidávám trochu oregána do těsta pro vůni

  • majlika3
    majlika3 | 29. 5. 2019 07:46

    docela dobré, jen mi těsto přišlo hodně řidké . Ale je možné, že chyba je u mě, podezírám svou odměrku, že mě klame. Chuťově dobrém jen jsem dala méně soli a normální droždí. :)

  • rebellie | 28. 12. 2013 13:12

    Moje třetí pečení v nové pekárně a konečně se mi něco povedlo, dávám 1*, úžasné. Trošku víc solíme, takže příště dám asi i čtyři lžičky soli, děkuji autorce.

  • Lenka Bauerová | 24. 1. 2012 15:25

    Dělala jsem v mírné úpravě a bez česneku: voda 350ml, olivový olej 2 lžíce, hladká mouka 500g, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, droždí 1 lžička a 10ks nadrobno pokrájených černých oliv. Vše v tomto pořadí najednou do pekárny a základní program 3:45 hod. Byl výborný.

  • pippiva
    pippiva | 11. 10. 2011 15:46

    Taky by jste mohl trochu vic upresnit Vase znechuceni a hlavne trochu inteligentnejsim zpusobem...

  • Matěj Skuhravý | 11. 10. 2011 14:35

    hnus flus

  • faithless | 7. 5. 2011 16:29

    Výborný, len najbližšie dám asi o lyžičku soli menej.

  • Kristyna N. | 18. 1. 2011 12:16

    Opravdu moc dobrý chlebík. Budu ho určitě velmi brzo opakovat :)

  • PajaP *** | 13. 1. 2010 15:02

    Je to neco uzasneho! Lepsi nez kterykoliv chleba, proste vyborne!

  • Markéta Hellová | 28. 8. 2009 14:03

    Včera jsem pekla chlebík dle tohoto receptu, pekárnu nemám ještě ani týden, takže jsem začátečnice... Musím říci, že se vyvedl naprosto luxusně, krásná struktura... Chválím a dávám za 1... Díky moc za přínosné recepty..

  • Veronika Zámečníková | 11. 5. 2009 17:06

    Tento chleba je opravdu vynikající. Dala jsem i nálev z oliv, 1 a půl lžičky soli a jinak dle receptu. Super Půlka zmizela do večera. Máme pekárnu eta siesta a dala jsem kůrku světlou a velikost chleba I.

  • Radka Albrechtová | 15. 10. 2008 21:23

    Můžete mi poradit, jakou nastavujete na pekárně váhu ciabatty?

  • kakamila | 18. 6. 2008 10:51

    Výborný chleba. Dělala jsem pro známé ke grilování a chutnal výtečně. Ne každý recept se povede, ale tenhle jo. Dala jsem 1.

  • Markéta Valentíková | 14. 5. 2008 19:04

    Tato ciabatta je skvělá, česnek i olivy tomu dodají ten správný šmrnc. Máme ji s manželem moc rádi, hodnotím známkou 1.

  • Táňa K. | 29. 4. 2008 20:23

    Výborná ciabatta a ještě teplá s česnekovým máslíčkem nemá chybu.

  • Mirka | 25. 10. 2007 19:35

    Mňam, to je dobrota!! I druhý den.Autorce gratuluji a děkuji. Vyzkoušela jsem receptů na ciabattu hodně, ale bez výsledku... Můj postup je malinko jiný. Večer dám do pekárny na program těsto 150 g mouky, 150 ml vody, 2 PL mléka,trošku cukru nebo medu a polovinu předepsaného množství kvasnic. Ráno doplním suroviny dle receptu výše, jen olivového láku 100 ml a soli pouze 1 KL. Program základní a hotovo, ciabatta kyne až pod víko.

  • Hospodyňka | 8. 8. 2007 12:50

    Přiznám se, že nemám ráda ani česnek ani olivy, ale ciabattu ano, takže jsem ty výše uvedené suroviny vynechala. Místo toho jsem přidala 1 lžičku chlebového koření, které to pěkně ovonělo. Jedině je škoda, že není křupavá kůrka jako u ciabatty, ale chuť je výborná a moje známka = 1!

  • Crostina | 24. 4. 2007 20:16

    Dle rad predchozich pekarek jsem dala 1 a 1/2 lzicky soli a lak z oliv podle receptu a zda se mi to optimalni. Ty 3 lzicky je opravdu hodne. Chlebik je vyborny, nadychany a vonavy dopekla jsem ho pred 4 hodinami a uz je snedeny. Podotykam, ze jsme tu dva dospeli a jeden 4lety nejedlik:-)))

  • Pavla Opravilová | 27. 2. 2007 08:33

    Opravdu povedený recept. Jen té soli jsem dala jen 2 lžičky a stejně to bylo slanější. Asi byl dost slaný lák z oliv. Navíc jsem do těsta přidala lžičku italského koření a krásně to provonělo těsto. Výborné!!!

  • Danuše | 8. 9. 2006 11:38

    Bohužel, nemohu poradit. To se mi s ciabattou zatím nestalo. Setkala jsem se s tím zatím u některých celozrnných chlebů - při dalším pokusu jsem pak změníla program nebo množství vody.

  • Dita Balvínová | 8. 9. 2006 09:21

    Bylo to moc dobré, jen myslím, že 3 lžičky soli je zbytečně moc. Pouze dotaz - zdála se mi pořád uvnitř taková jako "lepkavá" - nějaký nápad? Děkuji

  • Danuše Bednářová | 30. 8. 2006 11:47

    Olivovým lákem je myšlen nálev z oliv (lepší je ze skleniček, ne z pytlíčků). Ciabattu lze péct v troubě normálně buď jako houstičky nebo šišky. Postup pečení bez pekárny je jako u kynutého těsta: zaděláme kvásek, zpracujeme těsto, dáme vykynout. A dále pak podle postupu, který je uveden v receptu.

  • Anonym | 30. 8. 2006 10:26

    kde seženu olivový lák a co to vlastně je? Můžu ciabattu upéct i v normální troubě? jaký je pak postup?

  • pavča | 30. 8. 2006 10:17

    Ciabatta je u nás oblíbená, ten česnek je dobrý nápad, příště ho tam přidám. Pokud čekám návštěvu dělám z tohoto těsta (ale radši bez oliv, ne každý je má rád) veku - program těsto, potom vytvaruji 2 podlouhé bagety, šikmo naříznu, chvíli nechám vykynout a upeču.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Droždí Hladká mouka Olivový lák Olivový olej Olivy Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký salát

Lehký salát

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Těstovinový salát se šunkou

Těstovinový salát se šunkou

Zapečený lilek 3

Zapečený lilek 3

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Rajčatový salát s bazalkou

Rajčatový salát s bazalkou

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

26
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
26
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…
17
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami,…

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Ženy.cz Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Blesk.cz Hvězda Ulice Veronika Čermák Macková o nehodě s bratrem: Obličej mu hrál všemi barvami!

Hvězda Ulice Veronika Čermák Macková o nehodě s bratrem: Obličej mu hrál všemi barvami!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

  • Recepty.cz
  • Ciabatta s olivami a česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact