docela dobré, jen mi těsto přišlo hodně řidké . Ale je možné, že chyba je u mě, podezírám svou odměrku, že mě klame. Chuťově dobrém jen jsem dala méně soli a normální droždí.
Moje třetí pečení v nové pekárně a konečně se mi něco povedlo, dávám 1*, úžasné. Trošku víc solíme, takže příště dám asi i čtyři lžičky soli, děkuji autorce.
Dělala jsem v mírné úpravě a bez česneku: voda 350ml, olivový olej 2 lžíce, hladká mouka 500g, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, droždí 1 lžička a 10ks nadrobno pokrájených černých oliv. Vše v tomto pořadí najednou do pekárny a základní program 3:45 hod. Byl výborný.
Taky by jste mohl trochu vic upresnit Vase znechuceni a hlavne trochu inteligentnejsim zpusobem...
Je to neco uzasneho! Lepsi nez kterykoliv chleba, proste vyborne!
Včera jsem pekla chlebík dle tohoto receptu, pekárnu nemám ještě ani týden, takže jsem začátečnice... Musím říci, že se vyvedl naprosto luxusně, krásná struktura... Chválím a dávám za 1... Díky moc za přínosné recepty..
Tento chleba je opravdu vynikající. Dala jsem i nálev z oliv, 1 a půl lžičky soli a jinak dle receptu. Super Půlka zmizela do večera. Máme pekárnu eta siesta a dala jsem kůrku světlou a velikost chleba I.
Můžete mi poradit, jakou nastavujete na pekárně váhu ciabatty?
Výborný chleba. Dělala jsem pro známé ke grilování a chutnal výtečně. Ne každý recept se povede, ale tenhle jo. Dala jsem 1.
Tato ciabatta je skvělá, česnek i olivy tomu dodají ten správný šmrnc. Máme ji s manželem moc rádi, hodnotím známkou 1.
Výborná ciabatta a ještě teplá s česnekovým máslíčkem nemá chybu.
Mňam, to je dobrota!! I druhý den.Autorce gratuluji a děkuji. Vyzkoušela jsem receptů na ciabattu hodně, ale bez výsledku... Můj postup je malinko jiný. Večer dám do pekárny na program těsto 150 g mouky, 150 ml vody, 2 PL mléka,trošku cukru nebo medu a polovinu předepsaného množství kvasnic. Ráno doplním suroviny dle receptu výše, jen olivového láku 100 ml a soli pouze 1 KL. Program základní a hotovo, ciabatta kyne až pod víko.
Přiznám se, že nemám ráda ani česnek ani olivy, ale ciabattu ano, takže jsem ty výše uvedené suroviny vynechala. Místo toho jsem přidala 1 lžičku chlebového koření, které to pěkně ovonělo. Jedině je škoda, že není křupavá kůrka jako u ciabatty, ale chuť je výborná a moje známka = 1!
Dle rad predchozich pekarek jsem dala 1 a 1/2 lzicky soli a lak z oliv podle receptu a zda se mi to optimalni. Ty 3 lzicky je opravdu hodne. Chlebik je vyborny, nadychany a vonavy dopekla jsem ho pred 4 hodinami a uz je snedeny. Podotykam, ze jsme tu dva dospeli a jeden 4lety nejedlik:-)))
Opravdu povedený recept. Jen té soli jsem dala jen 2 lžičky a stejně to bylo slanější. Asi byl dost slaný lák z oliv. Navíc jsem do těsta přidala lžičku italského koření a krásně to provonělo těsto. Výborné!!!
Bohužel, nemohu poradit. To se mi s ciabattou zatím nestalo. Setkala jsem se s tím zatím u některých celozrnných chlebů - při dalším pokusu jsem pak změníla program nebo množství vody.
Bylo to moc dobré, jen myslím, že 3 lžičky soli je zbytečně moc. Pouze dotaz - zdála se mi pořád uvnitř taková jako "lepkavá" - nějaký nápad? Děkuji
Olivovým lákem je myšlen nálev z oliv (lepší je ze skleniček, ne z pytlíčků). Ciabattu lze péct v troubě normálně buď jako houstičky nebo šišky. Postup pečení bez pekárny je jako u kynutého těsta: zaděláme kvásek, zpracujeme těsto, dáme vykynout. A dále pak podle postupu, který je uveden v receptu.
kde seženu olivový lák a co to vlastně je? Můžu ciabattu upéct i v normální troubě? jaký je pak postup?
Ciabatta je u nás oblíbená, ten česnek je dobrý nápad, příště ho tam přidám. Pokud čekám návštěvu dělám z tohoto těsta (ale radši bez oliv, ne každý je má rád) veku - program těsto, potom vytvaruji 2 podlouhé bagety, šikmo naříznu, chvíli nechám vykynout a upeču.