Sušené švestky vypeckujeme. Plátky anglické slaniny po délce rozpůlíme. Každou švestku obalíme slaninou a upevníme párátkem. Opékáme ze všech stran na grilu nebo na pánvi 2-3 minuty.
2
Místo sušených švestek lze použít např. datle. Podáváme teplé.
Opravdu výborná chuťovka, zkoušela jsem švestky a plnila dle rad v komentářích gorgonzolou (a ještě mandlí a banánem), bylo to opravdu výborné, nejvíc ze všeho ale frčela ta gorgonzola :)
A take je vyborne dat do kazde svestky pred zabalenim kousek gorgonzoly,jako predkrm to nema chybu!
Gabriela B
|14. 9. 2005 17:32
Já občas přidávám švestky obalené ve slanině do špízů a chutná to báječně.
Airan Novakova
|14. 9. 2005 16:12
Zní to šileně, ale už jsem to jedla u kamarádky a chuť je opravdu skvelá!
Barbara
|14. 9. 2005 14:08
Dobře a hlavně snadno se to dělá také v troubě, na plechu vyloženým pečícím papírem. U nás je to velmi oblíbený předkrm. Dávám to třeba i jako ozdobu na salát.