Těsto zaděláme na vále, rozválíme na placku, rozkrájíme na kousky podle svých představ, přeneseme na plech (netřeba vymazávat, je to samo dost mastné). Potřeme šlehaným vejcem a posypeme solí, kmínem nebo sezamem, paprikou, makem, strouhaným sýrem atd. Upečeme dozlatova.
Tak tohle musí zkusit taky.Nejsem zručná kuchařka a hlavně s těstama nemám zkušennosti jelikož nejsem na sladké a nikdy jsem nic nepekla atd ale tahle jednoduchost mě nadchla :-) Jen bych také ráda věděla zda ten tvaroh má být tvrdý nebo měkký??? :-\
Alena Folkmanová
|25. 12. 2008 21:17
my to děláme také a dlouho, děti to milují, jen pro urychlení - nevykrajuji tvary, ale rozválené těsto přenesu na plech a rádýlkem nakrájím na tyčinky. dříve jsme tvaroh nahrazovali eidamem, ale to už se dnes pořádně prodraží v tom množství, které dělám. jiná varianta je také místo tvarohu dát nastrouhané uvařené bramdory, ale to se rádo připaluje a jsou trochu tvrdší - prostě tyčinky :-)
mery
|25. 9. 2007 10:53
Těsto se mi lepilo, tak jsem pořád přidávala mouku. Ale výsledek byl výborný.
Světlana
|15. 3. 2007 13:05
Vím, že recept je tu hodně dlouho, ale zkuste nahradit tvaroh taveným sýrem - jakýmkoliv nejlevnějším.
zuzu
|17. 8. 2006 16:14
jaký tvaroh? měkký nebo na strouháhí?
KATKA
|19. 2. 2006 15:52
Vyzkoušela jsem, je to moc dobé, chlapi mi to hned snědli. Snad jen příště sůl zapracuji rovnou do těsta. Některé kousky jsem posypala kořením na PIZZU - taky vynikající.
Di
|26. 1. 2006 19:47
Já dělám plněné rohlíčky na slano. Těsto rozkrájím na trojúhelníky, dám tenký plátek šunky nebo uzeného a plátek sýry (lepší je obdélníček na širší konec. Smotám jako rohlíčky, jen konce vtáhnu na začátku dovnitř, aby sýr nevytekl. Pak potřu vejcem a posypu sezamem. Určitě někdy zkusím variantu se sýrem, tu neznám.
Petra
|26. 1. 2006 10:04
Vynikající s parmezánem!
Jana Tichá
|29. 12. 2005 15:26
Pokud nemáte tvaroh, dá se nahradit taveným sýrem.
Bery
|29. 12. 2005 15:05
Tyto chuťovky dělám již několik let, na vánoce či silvestra je vykrajuji jako cukroví a vždy s nimi mám úspěch. Je to rychlé, relativně snadné a levné pohoštění.
Simona Zíková
|9. 12. 2005 13:01
Toto těsto znám, ale dělám jej ve sladké podobě, plněné tvarohem, ořechvou nádivkou, mákem apod. Nenapadlo mě jej udělat v opdobě "slané". Určitě do toho půjdu. Sim