koření
dle chuti: country, grilovací, italské, ďábelské...
slanina
dle chuti: anglická, moravská...
tvrdý sýr
dle chuti: uzený, Niva, Čedar...
ořechová jádra
nebo semínka dle chuti
skořicový cukr
nebo vanilkový
Postup přípravy receptu
1
Těsto vyválíme na pomoučněném stole na plát o síle cca 2,5 mm, který přeneseme na plech. Plát potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a posypeme kořením dle vlastní chuti nebo cukrem - záleží jako variantu chuťovek zvolíme, zda sladkou nebo slanou.
2
Rádýlkem plát rozkrájíme na čtverečky. Do středu každého kousku pak položíme kousek slaniny či jiné uzeniny nebo malý kousek sýru a semínka dle chuti nebo ve sladké variantě posypeme nasekanými ořechovými jádry. Plech vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme dozlatova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radka
|31. 12. 2016 16:01
Upekla jsem si je na večer už dopoledne a to byla chyba. Manža musel rychle běžet pro lístkové těsto než zavřou, protože mi je s klukama snědli ještě před večerní slávou.