Listové těsto na tenko vyválíme a osolíme. Připravíme si směs z rajčatového protlaku, bazalky a česneku podle chuti. Potřeme těsto připravenou směsí a klademe šunku, na ni nastrouháme sýr a svineme jako roládu. Už hotovou krájíme na 1-1 a 1/2 cm kolečka. Dáme na plech (může se potřít olejem) a pečeme.
2
Vylepšit můžeme tak, že na šunku natřeme sýr Bambino a postup je stejný, už nakrájená kolečka posypeme pizza kořením.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra
|11. 8. 2014 21:00
Posílám pochvalu, všem moc chutnaly. <:-)
Women north face denali jacket sale TNF WHITE / METALLIC SLVR
|1. 11. 2013 17:16
i like this robots they help you in anything
Women north face denali jacket sale TNF WHITE / METALLIC SLVR http://www.cladea2011.org/north-face-denali-c-12_14/women-north-face-denali-jacket-sale-tnf-white-metallic-slvr-p-257.html
Nejlepší to je ještě teplé, doporučuji připravit na plech a dát péct těsně před příchodem návštěvy
N.
|10. 6. 2011 13:53
Dělám podobné,akorát to obměňuji dle trvanlivosti ingrediencí, které mám v lednici. Když je tam končící šunka, tak jsou se šunkou, v úterý byly s kladenkou, místo bazalky hodím i oregano, k tomu sýr dle libosti (výborný je Gouda z Lidlu) a kečup. Manžel mi je hned užírá :-) dávám 1
Už jsem dělala několikrát a pokaždé mají velký úspěch. Z jednoho těsta (400g) je cca 50 - 60 šnečků - záleží jak moc těsto rozválíte a jak široké šnečky krájíte. 1*
Nemůžu se dostat na další stránku komentářů, tak se omlouvám, jestli se už někdo na stejné ptal. Kolik cca šnečků vyjde z tohoto množství?
venyss venyss
|16. 11. 2009 13:19
Vynikající, krásné. 1.
Zuzana Šindlerová
|6. 10. 2009 11:22
Přesně jak píše Simča, moje 2letá vnučka se může utlouct, stejně jako moji rodiče. Rozválené těsto sypu grilovacím a pizza kořením, na to šunku, plátky eidamu, doprostřed anglickou nebo česnekový bok a klidně ještě zasypu strouhanou nivou nebo trošičkou nakrájené cibule. Nakrájené šnečky potřu vajíčkem a sypu drceným kmínem. Už dva roky je to u nás hit všech oslav.
Simča Sládková
|6. 10. 2009 09:39
Je to výborné, dělala jsem na oslavu stých narozenin pratety a chutnalo to jak stoleté pratetě, tak její rok a půl staré pravnučce :-). Tedy pro všechny věkové kategorie :D :D :D. Některé jsem potřela hořčicí, pokladla tenkými plátky anglické a posypala eidamem a bazalkou, jiné potřela kečupem, pokladla plátky šunky a posypala strouhaným uzeným sýrem a tymiánem. Zavinula, nakrájela - ale určitě tenčeji, než 1 cm - spíš bych řekla tak 1/2 až 3/4 cm. Pekla jsem na pečícím papíře potřené vajíčkem asi tak 10 moinut - do zezlátnutí...
Ingrid Poslušná
|4. 10. 2008 11:31
Šnečky dělám podobně,smíchám tavený sýr,kysanou smetanu,vegetu a koření a natírám na těsto a pak pokladu plátky šunky.Jinak dávám jedničku.
Ilona Jandová
|21. 9. 2007 11:25
Dělám šnečky již řadu let. Přidám též jednu radu. Zkuste udělat směs z nadrobno nakrájeného pórku,strouhané nivy, či taveného sýru a rozšlehaných vajec. Tuto směs potírejte na plátky salámu, popřípadě i eidamu kladeného na plát listového těsta. Je to velmi chutné.
Jitka Králová
|3. 5. 2006 16:10
Jak dlouho to pečete?
Jitka Giecková
|7. 4. 2006 09:41
Dělám to podobně, jen těsto potírám plnotučnou hořčicí,je to pak pikantnější. Místo šunky lze použít levnější Junior, po upečení to není téměř znát. Sýr nestrouhám, kladu celé plátky. Před vložením do trouby potřu vejcem.
danka lehocka
|11. 3. 2006 16:07
šunky tam ide asi 20 dkg a syra asi 15 dkg
danka lehocka
|11. 3. 2006 16:04
Ja to vyvalkám na tenučko, ale kolieska stačí krájať aj 1 cm.Po upečení sa cesto trošku nafúkne.Cesto valkám skôr do užšieho platu aby slimáčiky boli menšie ale kto ako má rád.
veronika straková
|11. 3. 2006 10:05
ma otazku na jakou tloustku se má těsto vyválet?Děkuji
danka lehocka
|10. 3. 2006 08:56
Kolieska davame ležato.Je dobré to podávať ešte teplé.Je možné si roládu pripraviť vopred .
Jana Tomčíková
|10. 3. 2006 08:20
Naležato, krásně se rozpečou.
Margita
|10. 3. 2006 06:53
Kolečka kladieme na plech rovno, alebo ležato. Ďakujem za odpoveď.
Jana Tomčíková
|9. 3. 2006 10:04
Dávám za jedna, recept dělám se šunkou, plátkovým sýrem,těsto mažu kečupem okořeněným vegetou a před krájením roládu potřu vajíčkem.Pokud by se někomu zdálo, že se roláda špatně kraje, tak je dobré nechat ji v lednici vychladit a pak teprve krájet.Moc dobré.
Lenka Hrábková
|9. 3. 2006 09:10
Je to opravdu výborný recept, nedávno jsem také zkoušela. Lze plnit také špenátem s kukuřicí a sýrem, případně ještě šunkou. Byla jsem příjemně překvapená, že náplň nevytékala a nepálila se na plechu.