Rajská jablíčka a jablka omyjeme, cibuli a jablka oloupeme (vyjmeme jádřince) a vše nakrájíme na malé kousky, přidáme rozkrájenou feferonku. Dáme do kastrolu a zastříkneme vodou a za občasného míchání dusíme asi 30 minut. Přidáme ocet, cukr, sůl a koření a dusíme, až je směs zahoustlá.
2
Na konci vaření přidáme rozdrcený česnek. Ještě horké chutney plníme do nahřátých sklenic, upevníme víčky a obrátíme dnem vzhůru. Necháme do vychladnutí. Uložíme v chladu a temnu. Výborné k masu a uzenině i jako doplněk těstovinových salátů.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Remková
|21. 8. 2008 11:22
Já vím,Trerezko,tolik cizích názvů v naši krásné češtině a slovenštině,že?Chutney,čatní,tiramisu,člověk by si polámal jazyk.Já tomu říkám úplně po svém.Zeleninová mňaga.(((:
Tereza J.
|21. 8. 2008 07:35
Janka, je to čatní :)))
Jana Remková
|20. 8. 2008 23:52
No,vypadá to dobře,snad to bude i dobrá příloha,ale s tím receptem od Laďky to nemá nic společného,je to skrátka další,zajímavá příloha s jablky