• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chutney švestkové
Napište svůj komentář k receptu

Chutney švestkové

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chutney švestkové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rajčata nedozrálá
    • 300
      g švestky
    • 100
      g cibule
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      lžička sůl
    • 1,50
      dl ocet
    • 0,50
      ks zázvor - mletý
    • 0,50
      lžička hřebíček
    • 0,50
      lžička skořice
    • 0,50
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Švestky vypeckujeme, cibuli oloupeme a z nedozrálými rajčaty nakrájíme na drobno a zvolna dusíme asi 30-40 minut. Přidáme cukr, ocet, sůl a koření a znovu dusíme, až směs začíná houstnout. Ještě horkou, plníme do nahřátých skleniček a obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Uložíme v temnu a chladu.
2
Hodí se ke grilovaným masům i jako doplněk k masovým jídlům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Dýňové chutney s nakládaným česnekem

Dýňové chutney s nakládaným česnekem

Cibulové chutney

Cibulové chutney

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Otter | 12. 10. 2014 12:56

    ... v 1. várce jsem zapomněla na cukr - i tak je vynikající :) .. a 2. várka je pro zbytek rodiny :)) - jsou schopni si to sníst jako přesnídávku, nebo jen s uvařenými těstovinami ;-) Taky nedávám zelená rajčata (nemám je ráda, nač si zbytečně dodávat solanin - i když v malinkém množství? ), jen dostatečně tvrdá.

  • Gabriela Škodová | 27. 8. 2007 22:50

    Chutney jsem zavařovala loni dle tohoto receptu.Neměla jsem zelená rajčata, použila jsem skoro zralá, ale tvrdá rajčata. I tak se chutney povedlo, je dobré při grilování, k buřtům apod. Skutečně vynikající!!

  • František Brusák | 2. 11. 2006 06:42

    Tento recept se dělává na podzim když nedozrají rajčata.Rajčata musí být zelený.

  • Gábina | 15. 9. 2006 23:14

    Co se stane, když použiji zralá rajčata, jak se změní chutˇ?díky za info.

  • Anonym | 19. 8. 2006 20:17

    Musia to byť zelené rajčiny?

  • Daniela | 18. 8. 2006 09:57

    výborný, pikantni uzasny ke zverine:_) jen jsem misto svestek pouzila povidla:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Chutney - čatní
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Hřebíček Ocet Pepř mletý Rajčata Skořice Sůl Švestky Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italské těstoviny

Italské těstoviny

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Babiččin bramborový salát

Babiččin bramborový salát

Brynzová pomazánka III.

Brynzová pomazánka III.

Slané tyčinky se šunkou

Slané tyčinky se šunkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

50
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
34
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Penkovi přeskočilo? Nečekaný útok na rodinu Vetchého

Penkovi přeskočilo? Nečekaný útok na rodinu Vetchého

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Máte podzimní depku? Osvědčený recept, jak s ní zatočit

Máte podzimní depku? Osvědčený recept, jak s ní zatočit

Blesk.cz Margita oživí Zagorovou (†75): Hologram Hanky za půl milionu

Margita oživí Zagorovou (†75): Hologram Hanky za půl milionu

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

  • Recepty.cz
  • Chutney švestkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact