• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chutney švestkové
Napište svůj komentář k receptu

Chutney švestkové

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chutney švestkové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rajčata nedozrálá
    • 300
      g švestky
    • 100
      g cibule
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      lžička sůl
    • 1,50
      dl ocet
    • 0,50
      ks zázvor - mletý
    • 0,50
      lžička hřebíček
    • 0,50
      lžička skořice
    • 0,50
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Švestky vypeckujeme, cibuli oloupeme a z nedozrálými rajčaty nakrájíme na drobno a zvolna dusíme asi 30-40 minut. Přidáme cukr, ocet, sůl a koření a znovu dusíme, až směs začíná houstnout. Ještě horkou, plníme do nahřátých skleniček a obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Uložíme v temnu a chladu.
2
Hodí se ke grilovaným masům i jako doplněk k masovým jídlům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Dýňové chutney s nakládaným česnekem

Dýňové chutney s nakládaným česnekem

Cibulové chutney

Cibulové chutney

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Otter | 12. 10. 2014 12:56

    ... v 1. várce jsem zapomněla na cukr - i tak je vynikající :) .. a 2. várka je pro zbytek rodiny :)) - jsou schopni si to sníst jako přesnídávku, nebo jen s uvařenými těstovinami ;-) Taky nedávám zelená rajčata (nemám je ráda, nač si zbytečně dodávat solanin - i když v malinkém množství? ), jen dostatečně tvrdá.

  • Gabriela Škodová | 27. 8. 2007 22:50

    Chutney jsem zavařovala loni dle tohoto receptu.Neměla jsem zelená rajčata, použila jsem skoro zralá, ale tvrdá rajčata. I tak se chutney povedlo, je dobré při grilování, k buřtům apod. Skutečně vynikající!!

  • František Brusák | 2. 11. 2006 06:42

    Tento recept se dělává na podzim když nedozrají rajčata.Rajčata musí být zelený.

  • Gábina | 15. 9. 2006 23:14

    Co se stane, když použiji zralá rajčata, jak se změní chutˇ?díky za info.

  • Anonym | 19. 8. 2006 20:17

    Musia to byť zelené rajčiny?

  • Daniela | 18. 8. 2006 09:57

    výborný, pikantni uzasny ke zverine:_) jen jsem misto svestek pouzila povidla:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Chutney - čatní
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Hřebíček Ocet Pepř mletý Rajčata Skořice Sůl Švestky Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Mazané řízky

Mazané řízky

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Treska v krustě

Treska v krustě

Hroznové smoothie

Hroznové smoothie

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

61
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
54
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
50
Tandoori masové nudličky - minutka
Tandoori masové nudličky…
36
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
17
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Chutney švestkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact