• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chutney švestkové
Napište svůj komentář k receptu

Chutney švestkové

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chutney švestkové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rajčata nedozrálá
    • 300
      g švestky
    • 100
      g cibule
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      lžička sůl
    • 1,50
      dl ocet
    • 0,50
      ks zázvor - mletý
    • 0,50
      lžička hřebíček
    • 0,50
      lžička skořice
    • 0,50
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Švestky vypeckujeme, cibuli oloupeme a z nedozrálými rajčaty nakrájíme na drobno a zvolna dusíme asi 30-40 minut. Přidáme cukr, ocet, sůl a koření a znovu dusíme, až směs začíná houstnout. Ještě horkou, plníme do nahřátých skleniček a obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Uložíme v temnu a chladu.
2
Hodí se ke grilovaným masům i jako doplněk k masovým jídlům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Dýňové chutney s nakládaným česnekem

Dýňové chutney s nakládaným česnekem

Cibulové chutney

Cibulové chutney

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Otter | 12. 10. 2014 12:56

    ... v 1. várce jsem zapomněla na cukr - i tak je vynikající :) .. a 2. várka je pro zbytek rodiny :)) - jsou schopni si to sníst jako přesnídávku, nebo jen s uvařenými těstovinami ;-) Taky nedávám zelená rajčata (nemám je ráda, nač si zbytečně dodávat solanin - i když v malinkém množství? ), jen dostatečně tvrdá.

  • Gabriela Škodová | 27. 8. 2007 22:50

    Chutney jsem zavařovala loni dle tohoto receptu.Neměla jsem zelená rajčata, použila jsem skoro zralá, ale tvrdá rajčata. I tak se chutney povedlo, je dobré při grilování, k buřtům apod. Skutečně vynikající!!

  • František Brusák | 2. 11. 2006 06:42

    Tento recept se dělává na podzim když nedozrají rajčata.Rajčata musí být zelený.

  • Gábina | 15. 9. 2006 23:14

    Co se stane, když použiji zralá rajčata, jak se změní chutˇ?díky za info.

  • Anonym | 19. 8. 2006 20:17

    Musia to byť zelené rajčiny?

  • Daniela | 18. 8. 2006 09:57

    výborný, pikantni uzasny ke zverine:_) jen jsem misto svestek pouzila povidla:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Chutney - čatní
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Hřebíček Ocet Pepř mletý Rajčata Skořice Sůl Švestky Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

Zeleninové smoothie s jablkem

Zeleninové smoothie s jablkem

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

31
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
25
Cottage quiche s červenou cibulí
Cottage quiche s…
24
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na…
22
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
15
Popradská roštěnka
Popradská roštěnka

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Chutney švestkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact