Švestky vypeckujeme, cibuli oloupeme a z nedozrálými rajčaty nakrájíme na drobno a zvolna dusíme asi 30-40 minut. Přidáme cukr, ocet, sůl a koření a znovu dusíme, až směs začíná houstnout. Ještě horkou, plníme do nahřátých skleniček a obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Uložíme v temnu a chladu.
2
Hodí se ke grilovaným masům i jako doplněk k masovým jídlům.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Otter
|12. 10. 2014 12:56
... v 1. várce jsem zapomněla na cukr - i tak je vynikající :) .. a 2. várka je pro zbytek rodiny :)) - jsou schopni si to sníst jako přesnídávku, nebo jen s uvařenými těstovinami ;-) Taky nedávám zelená rajčata (nemám je ráda, nač si zbytečně dodávat solanin - i když v malinkém množství? ), jen dostatečně tvrdá.
Gabriela Škodová
|27. 8. 2007 22:50
Chutney jsem zavařovala loni dle tohoto receptu.Neměla jsem zelená rajčata, použila jsem skoro zralá, ale tvrdá rajčata. I tak se chutney povedlo, je dobré při grilování, k buřtům apod. Skutečně vynikající!!
František Brusák
|2. 11. 2006 06:42
Tento recept se dělává na podzim když nedozrají rajčata.Rajčata musí být zelený.
Gábina
|15. 9. 2006 23:14
Co se stane, když použiji zralá rajčata, jak se změní chutˇ?díky za info.
Anonym
|19. 8. 2006 20:17
Musia to byť zelené rajčiny?
Daniela
|18. 8. 2006 09:57
výborný, pikantni uzasny ke zverine:_) jen jsem misto svestek pouzila povidla:-)