• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Churros (čti "čuros")
Napište svůj komentář k receptu

Churros (čti "čuros")

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 76
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Churros (čti "čuros")
Churros (čti "čuros")
Churros (čti "čuros")
Churros (čti "čuros")
Churros (čti "čuros")
Churros (čti "čuros")
Churros (čti "čuros")
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      ml voda
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      lžíce olivový olej nebo slunečnicový
    • 2
      ks rozšlehané vejce
  • na obalení
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžička skořice - mletá
  • na smažení
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Do mísy přesijeme mouku, přidáme sůl a cukr. V kastrolku rozehřejeme vodu s olejem do varu. Vsypeme dovnitř mouku a vše hněteme pomocí vařečky do hladké tuhé pasty. Po cca 2 minutách odsavíme a necháme zchladnout.
2
Do prochladlé hmoty postupně zamícháme vejce až vznikne hladké těsto.
3
Na plochém talíři smícháme cukr s trochou skořice.
4
Těsto dáme do cukrářského sáčku s hladkou, nebo hvězdičkovou násadkou. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na hluboké pánvi na 170°C (až kousek těsta syčí na povrchu) a do oleje postupně stříkáme malé tyčky, závitky a esíčka. Každý necháme smažit asi 2min. do světle hněda. Vyndáme je na ubrousky, necháme usušit od přebytečného oleje a obalíme je v cukru se skořicí.
5
Podáváme nejlépe ihned s dobrou čokoládou, nebo kávou.
6
**Poznámka:** Churros – španělské koblihy - se tradičně podávají k sváteční snídani. Na ulicích je smaží ve velkých závitnicích, ze kterých se lámou kousky a prodávají.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti fenek mokvli)

Bylinkový králík "Fenek Moqli" (čti…

Churros

Churros

Churros

Churros

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#338740)
    Uživatel (#338740) | 12. 1. 2024 15:58

    je to dobrý

  • zuzana | 17. 9. 2016 13:11

    recept se nám vůbec nepovedl, jste kráva

  • zuzana | 17. 9. 2016 13:11

    recept se nám vůbec nepovedl, jste kráva

  • Tufina | 31. 1. 2015 16:42

    A da se to i pect? Nerada smazim na oleji, je to potom hodne mastne. ...:/

  • A. | 15. 8. 2014 21:25

    Tady někdo koukal na Buddyho Valastra? :) :D

  • Maatia | 14. 4. 2014 22:55

    A ze špaldový mouky vyválený ve skořicovým cukru mi přítel málem ukousnul ruku, jaká to byla bašta! :-)

  • čti! | 17. 3. 2013 11:50

    toto není foto ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 17. 3. 2013 08:51

    Leni - proč je foto divné?

  • alena | 10. 12. 2012 12:39

    Jedla jsem to ve Španělsku a moc dobté .Vyzkouším recept a už se těším , snad se to povede. :-)

  • Lenka | 27. 8. 2012 10:16

    Divné toto :-D

  • xverax | 2. 2. 2012 13:48

    Naprosto výborný recept! Nejlepší s rozpuštěnou čokoládou a pomerančem. Mňam, mňam :-) <3 <3

  • Anonymous | 27. 4. 2011 20:04

    proc v receptu neni uveenomnozstvi?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Cukr krystal Hladká mouka Olej Olivový olej Rozšlehané vejce Skořice - mletá Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

K - Nadívaná kuřecí stehna

K - Nadívaná kuřecí stehna

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Ředkvičková pomazánka s okurkami

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Ananasový koláč naruby

Ananasový koláč naruby

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Květáková bramboračka

Květáková bramboračka

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

76
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
45
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
41
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
36
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
32
Kynutá bábovka s kakaem
Kynutá bábovka s kakaem

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Chudí rytíři
Chudí rytíři
Churros
Churros
Churros
Churros
Chutná čína ze sojového masa
Chutná čína ze sojového masa
Chutná zeleninová polievka
Chutná zeleninová polievka
Chutnější obalované řízky nebo zelenina
Chutnější obalované řízky nebo zelenina
  • Recepty.cz
  • Churros (čti "čuros")
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact