Dozlatova osmažené a krásně křupavé churros voní po skořici a chutnají prostě božsky. Oblíbené jsou hlavně ve Španělsku a Portugalsku, ale vy si je díky našemu receptu můžete připravit i u vás doma - třeba s výtečnou čokoládovou polevou.
V míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a přilijte horkou vodu. Vypracujte těsto, které bude kompaktní a tuhé. Naplňte jím zdobící sáčkek s tryskou s hrotem 8 mm. Nechte vychladnout a mezitím rozehřejte olej na smažení.
Olej nalijte do wok pánve nebo jiné hluboké pánve a rozpalte na 170 °C. Postupně vytlačujte do rozpáleného oleje ze sáčku zhruba 15 cm dlouhé tyčky, které vždy přestříhněte nůžkami a nechte smažit asi 3 minuty do zlatova.
3
Hotové churros položte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. V misce si smíchejte cukr se skořicí a vychladlé churros ve směsi obalte. Podávat je můžete také s čokoládovou omáčkou, do které si mohou hosti churros namáčet.