1. Mouku, sůl a cukr prosejeme do mísy a promícháme.
2
2. V kastrolu rozehřejeme šálek vody s olejem, přivedeme k varu a za stálého míchání zvolna vsypeme mouku smíchanou se solí a cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří tuhá pasta.
3
3. Necháme asi 2 minuty odstát a vmícháme rozšlehané vejce a zpracujeme. Těsto musí být hladké
4
4. Těsto přendáme na vál a tvarujeme na malíček silné provázky. Vál si můžeme posypat moukou, aby nám těstoví hadi tolik neklouzali. Smažíme na vyšší pánvi nebo kastrolu v rozpáleném oleji dozlatova, necháme okapat na ubrousku a ještě teplé podáváme.
5
5. Španělé si churros máčejí do husté čokolády, kterou si můžete snadno připravit z kakaového pudingu (při vaření jen navýšíte množství mléka) nebo je přikusují, někteří i máčejí v bílé kávě.