Housky nebo veku nakrájíme na tenké plátky, které zlehka namočíme do mléka a natřeme džemem. Potom vždy dva plátky spojíme, obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance a v rozpáleném oleji smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové zdobíme džemem, mandlí nebo ořechy.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ivanka moje
|9. 12. 2006 15:40
je to dobré
ELA
|27. 9. 2006 14:09
včera jsem dělala výbornou variaci - použila jsem bílý toastový chleba - náplň nutela+ oříšky, sladký tvaroh, jablka+skořice + cukr + rozinky. Šup s tím do toastovače (může být vymazaný máslem). Po upeční jsem horké dílky ještě přetřela rozpuštěným máslem a obalila v cukru s vanilkou. Trojúhelníčky krásně voní po másle, přitom nejsou mastné! Rychlá a čistá práce, doporučuju. Chlapi mi málem utrhli ruce
Margita
|11. 8. 2006 06:10
Keď som bola malá, moja mamina toto robievala s tvarohovou náplňou, obaľovala v cestíčku z múky, vajíčka, mlieka. Nakoniec posypala škoricou a mletým cukrom. Bola to výborná bašta.
Hanca
|10. 8. 2006 20:34
Zkoušela jsem, a místo namáčení do mléka a potom do vejce jsem namáčela housky v palačinkovém těstě a potom ve strouhance. Výborné s rybízovou marmeládou. Doporučuji!
Anonym
|29. 10. 2005 19:02
Já dávám raději místo marmelády tvaroh.
Panta
|25. 9. 2005 11:38
Jako maí jsme si to dělali. Je to hlavně laciné i rychlé. Akorát dlouho trvá než vychladnou. Marmeláda uvnitř zůstává dlouho horká. Ale není to špatné!!! Stojí za to je vyzkoušet.
:) :)
|10. 3. 2005 17:59
Ale jo..je to dobre..problem!!Jeste jsem to nezkoousela..:)