• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Chroustova slaná bublanina
Napište svůj komentář k receptu

Chroustova slaná bublanina

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chroustova slaná bublanina
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Masová směs
    • 2
      ks kuřecí maso řízek nakrájený na nudličky
    • 1
      ks cibule nakrájená na kolečka
    • 1
      červená paprika nakrájená na proužky
    • sůl
    • pepř mletý
    • kari
  • Těsto
    • 15
      lžíce polohrubá mouka
    • 5
      dl mléko
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 0,50
      ks sůl 1/2 lžičky

Postup přípravy receptu

1
Maso, cibuli, papriku osmažíme a dochutíme solí, mletým pepřem a kari. Necháme vychladnout. Všechny přísady do těsta smícháme. Nenecháváme se vyděsit tím, že hmota je řídká, utěšujeme se tím, že jsou v tom ty vejce a sýr... Opravdu to ztuhne.
2
Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Masovou směs rovnoměrně rozložíme na těsto (těstem částečně propadne) a dáme péct. Pečeme do zlatova. Chutná jak teplá tak studená, výborná sama o sobě, skvělá k zeleninovým salátům či k pivu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Slaná bábovka s fenyklem

Slaná bábovka s fenyklem

Neapolská slaná bábovka (Tortano)

Neapolská slaná bábovka (Tortano)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela | 10. 10. 2005 08:07

    Výborný recept, všem mým strávníkům chutnalo.

  • Radka | 24. 8. 2005 12:21

    Upekla jsem na rodinnou oslavu. Všichni chtěli recept. Jednoduché, rychlé, výsledek výborný. Použila jsem uzené maso a kousek uzeniny. Studené jsem krájela na kostky 2x2 cm, dala kousek rajčete a malinko majolky na ozdobu. Díky za výborný recept. Dávám 1*.

  • Jarka L. | 16. 8. 2005 11:29

    Možná barbarské, ale dobré... ;o)

  • Barbara | 15. 8. 2005 14:48

    S kečupem jsem to jedla taky. Ale přijde mi to dost barbarské... protože to je takové umělé dochucení. Spíš do toho příště zkusím s tím pikatním salámem a uzeným, protože to já ráda...

  • Jarka L. | 15. 8. 2005 12:46

    Barboře: zkusit jako větší jednhubky je dobrý nápad. Jak jsem již psala, bublaninu jsem zkoušela a u nás slavila úspěch. Chutnala téměř jako pizza, ale jemnější. Pekla jsem asi 45 minut dokud povrch nezezlátl. Díky sýru bylo těsto příjemně vláčné. Příště zkusím před podáváním pokapat kečupem.

  • Barbara | 15. 8. 2005 09:44

    Tak já nevím. O víkendu jsem to zkoušela, ale nejsem si jistá, zda to mělo tu správnou konzistenci. Bylo to takové trochu mazlavé. Asi to musím nechat déle v troubě. Nicméně chci to vyzkoušet ještě jednou a pak udělat na narozeniny jako "jednohubky" - tzn. rozkrájet to studené na menší kousky. To by mohlo jít dobře na odbyt...

  • Alojs Ježek | 12. 8. 2005 10:19

    NIC MOC!!!

  • Jarka L. | 9. 8. 2005 14:10

    Musím uznat, že skvělé. Místo kuřecího jsem použila zbytek uzeného masa plus salám - uzenou krkovičku a vepřovou šunku. Skutečně "mňam" jak teplé tak studené. Těstíčko se sýrem krásně vláčné. Určitě budu připravovat i na cesty jako dobrou, skladnou a trvanlivou svačinku.

  • Jana Novakova | 2. 6. 2005 19:26

    Jee, zapomnela jsem napsat ze jsem pridala i nakrajene rajce:-)))

  • Jana Novakova | 2. 6. 2005 19:25

    Bezva, meli jsme to na veceri, davam 1:-)

  • Hana | 9. 5. 2005 07:30

    Rychlé a velice chutné! Místo kuřecích řízků jsem použila párky nakrájená na kolečka a v závěru pečení jsem bublaninu posypala nasekanou pažitkou! Díky za recept.

  • Pilence | 2. 5. 2005 09:25

    Kdyz ji pecu v troube, tak ji delam zhruba na tech 180°, obcas pouziji i remosku (tam je tech 150° danych vyrobcem). Odhaduji, ze ji pecu cca tak 30 - 40 minut. Nikdy jsem se neridila casem, spis tim, ze mi krasne zezlatne a okraje jsou lehce nahnedle (pro kontrolu lze pouzit i test spejli). Az ji budu delat priste, zkusim zmerit presne cas. Pile

  • Jana Novakova | 1. 5. 2005 15:50

    Prosim vas, jak dlouho se to pece a na kolik stupnu? Dekuji

  • Anonym | 29. 4. 2005 19:31

    Slana bublanina je chutove vyborna...pouzila jsem neomasteny pecici papir, pekla jsem to 25 minut na 180stupnu ale zdala se mi trosku nedopecena...jak dlouho ji mam pect?

  • Martina | 28. 4. 2005 13:20

    Včera jsem slanou bublaninu vyzkoušela a moc nám chutnala, teplá i studená. Už jsem zařadila mezi oblíbené.

  • Pilence | 25. 4. 2005 09:10

    Veroniko, popadnu jakykoliv tuk (napr. maslo, sadlo, proste co je po ruce), vymazu a vysypu polohrubou moukou. Mozna existuje i lepsi varianta (v teflonu ci silikonu upecete urcite i bez vymazani - tam by se ten syr nemel moc lepit), ale ja pouzivam tuto. Pile

  • Veronika | 23. 4. 2005 13:23

    Chci se jen zeptat,čím nejlépe vymazat a vysypat pekáč. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Kari Kuřecí maso Máslo Mléko Pepř mletý Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Česnekovo-žampionové masíčko: minutka

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Plněné knedle ve vajíčku

Plněné knedle ve vajíčku

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Kuře „65“

Kuře „65“

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

89
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
33
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
26
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
24
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřové bylinkové kostky…
23
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Deník Aha! 10.5.2025

Deník Aha! 10.5.2025

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Chroustova slaná bublanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact