• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Chroustova slaná bublanina
Napište svůj komentář k receptu

Chroustova slaná bublanina

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chroustova slaná bublanina
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Masová směs
    • 2
      ks kuřecí maso řízek nakrájený na nudličky
    • 1
      ks cibule nakrájená na kolečka
    • 1
      červená paprika nakrájená na proužky
    • sůl
    • pepř mletý
    • kari
  • Těsto
    • 15
      lžíce polohrubá mouka
    • 5
      dl mléko
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 0,50
      ks sůl 1/2 lžičky

Postup přípravy receptu

1
Maso, cibuli, papriku osmažíme a dochutíme solí, mletým pepřem a kari. Necháme vychladnout. Všechny přísady do těsta smícháme. Nenecháváme se vyděsit tím, že hmota je řídká, utěšujeme se tím, že jsou v tom ty vejce a sýr... Opravdu to ztuhne.
2
Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Masovou směs rovnoměrně rozložíme na těsto (těstem částečně propadne) a dáme péct. Pečeme do zlatova. Chutná jak teplá tak studená, výborná sama o sobě, skvělá k zeleninovým salátům či k pivu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Slaná bábovka s fenyklem

Slaná bábovka s fenyklem

Neapolská slaná bábovka (Tortano)

Neapolská slaná bábovka (Tortano)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela | 10. 10. 2005 08:07

    Výborný recept, všem mým strávníkům chutnalo.

  • Radka | 24. 8. 2005 12:21

    Upekla jsem na rodinnou oslavu. Všichni chtěli recept. Jednoduché, rychlé, výsledek výborný. Použila jsem uzené maso a kousek uzeniny. Studené jsem krájela na kostky 2x2 cm, dala kousek rajčete a malinko majolky na ozdobu. Díky za výborný recept. Dávám 1*.

  • Jarka L. | 16. 8. 2005 11:29

    Možná barbarské, ale dobré... ;o)

  • Barbara | 15. 8. 2005 14:48

    S kečupem jsem to jedla taky. Ale přijde mi to dost barbarské... protože to je takové umělé dochucení. Spíš do toho příště zkusím s tím pikatním salámem a uzeným, protože to já ráda...

  • Jarka L. | 15. 8. 2005 12:46

    Barboře: zkusit jako větší jednhubky je dobrý nápad. Jak jsem již psala, bublaninu jsem zkoušela a u nás slavila úspěch. Chutnala téměř jako pizza, ale jemnější. Pekla jsem asi 45 minut dokud povrch nezezlátl. Díky sýru bylo těsto příjemně vláčné. Příště zkusím před podáváním pokapat kečupem.

  • Barbara | 15. 8. 2005 09:44

    Tak já nevím. O víkendu jsem to zkoušela, ale nejsem si jistá, zda to mělo tu správnou konzistenci. Bylo to takové trochu mazlavé. Asi to musím nechat déle v troubě. Nicméně chci to vyzkoušet ještě jednou a pak udělat na narozeniny jako "jednohubky" - tzn. rozkrájet to studené na menší kousky. To by mohlo jít dobře na odbyt...

  • Alojs Ježek | 12. 8. 2005 10:19

    NIC MOC!!!

  • Jarka L. | 9. 8. 2005 14:10

    Musím uznat, že skvělé. Místo kuřecího jsem použila zbytek uzeného masa plus salám - uzenou krkovičku a vepřovou šunku. Skutečně "mňam" jak teplé tak studené. Těstíčko se sýrem krásně vláčné. Určitě budu připravovat i na cesty jako dobrou, skladnou a trvanlivou svačinku.

  • Jana Novakova | 2. 6. 2005 19:26

    Jee, zapomnela jsem napsat ze jsem pridala i nakrajene rajce:-)))

  • Jana Novakova | 2. 6. 2005 19:25

    Bezva, meli jsme to na veceri, davam 1:-)

  • Hana | 9. 5. 2005 07:30

    Rychlé a velice chutné! Místo kuřecích řízků jsem použila párky nakrájená na kolečka a v závěru pečení jsem bublaninu posypala nasekanou pažitkou! Díky za recept.

  • Pilence | 2. 5. 2005 09:25

    Kdyz ji pecu v troube, tak ji delam zhruba na tech 180°, obcas pouziji i remosku (tam je tech 150° danych vyrobcem). Odhaduji, ze ji pecu cca tak 30 - 40 minut. Nikdy jsem se neridila casem, spis tim, ze mi krasne zezlatne a okraje jsou lehce nahnedle (pro kontrolu lze pouzit i test spejli). Az ji budu delat priste, zkusim zmerit presne cas. Pile

  • Jana Novakova | 1. 5. 2005 15:50

    Prosim vas, jak dlouho se to pece a na kolik stupnu? Dekuji

  • Anonym | 29. 4. 2005 19:31

    Slana bublanina je chutove vyborna...pouzila jsem neomasteny pecici papir, pekla jsem to 25 minut na 180stupnu ale zdala se mi trosku nedopecena...jak dlouho ji mam pect?

  • Martina | 28. 4. 2005 13:20

    Včera jsem slanou bublaninu vyzkoušela a moc nám chutnala, teplá i studená. Už jsem zařadila mezi oblíbené.

  • Pilence | 25. 4. 2005 09:10

    Veroniko, popadnu jakykoliv tuk (napr. maslo, sadlo, proste co je po ruce), vymazu a vysypu polohrubou moukou. Mozna existuje i lepsi varianta (v teflonu ci silikonu upecete urcite i bez vymazani - tam by se ten syr nemel moc lepit), ale ja pouzivam tuto. Pile

  • Veronika | 23. 4. 2005 13:23

    Chci se jen zeptat,čím nejlépe vymazat a vysypat pekáč. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Kari Kuřecí maso Máslo Mléko Pepř mletý Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Ořechové rohlíčky Heda

Ořechové rohlíčky Heda

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Srdce na paprice

Srdce na paprice

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

68
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Léčivý sirup z jitrocele
Léčivý sirup z jitrocele
37
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně
33
Fežoáda
Fežoáda
32
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
Vepřové výpečky se…

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Tajemství jeho luxusního bytu! Myslel i na děti…

Jiří Bartoška (†78): Tajemství jeho luxusního bytu! Myslel i na děti…

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Chroustova slaná bublanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact