• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chroustova slaná bublanina
Napište svůj komentář k receptu

Chroustova slaná bublanina

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chroustova slaná bublanina
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Masová směs
    • 2
      ks kuřecí maso řízek nakrájený na nudličky
    • 1
      ks cibule nakrájená na kolečka
    • 1
      červená paprika nakrájená na proužky
    • sůl
    • pepř mletý
    • kari
  • Těsto
    • 15
      lžíce polohrubá mouka
    • 5
      dl mléko
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 0,50
      ks sůl 1/2 lžičky

Postup přípravy receptu

1
Maso, cibuli, papriku osmažíme a dochutíme solí, mletým pepřem a kari. Necháme vychladnout. Všechny přísady do těsta smícháme. Nenecháváme se vyděsit tím, že hmota je řídká, utěšujeme se tím, že jsou v tom ty vejce a sýr... Opravdu to ztuhne.
2
Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Masovou směs rovnoměrně rozložíme na těsto (těstem částečně propadne) a dáme péct. Pečeme do zlatova. Chutná jak teplá tak studená, výborná sama o sobě, skvělá k zeleninovým salátům či k pivu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Slaná bábovka s fenyklem

Slaná bábovka s fenyklem

Neapolská slaná bábovka (Tortano)

Neapolská slaná bábovka (Tortano)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela | 10. 10. 2005 08:07

    Výborný recept, všem mým strávníkům chutnalo.

  • Radka | 24. 8. 2005 12:21

    Upekla jsem na rodinnou oslavu. Všichni chtěli recept. Jednoduché, rychlé, výsledek výborný. Použila jsem uzené maso a kousek uzeniny. Studené jsem krájela na kostky 2x2 cm, dala kousek rajčete a malinko majolky na ozdobu. Díky za výborný recept. Dávám 1*.

  • Jarka L. | 16. 8. 2005 11:29

    Možná barbarské, ale dobré... ;o)

  • Barbara | 15. 8. 2005 14:48

    S kečupem jsem to jedla taky. Ale přijde mi to dost barbarské... protože to je takové umělé dochucení. Spíš do toho příště zkusím s tím pikatním salámem a uzeným, protože to já ráda...

  • Jarka L. | 15. 8. 2005 12:46

    Barboře: zkusit jako větší jednhubky je dobrý nápad. Jak jsem již psala, bublaninu jsem zkoušela a u nás slavila úspěch. Chutnala téměř jako pizza, ale jemnější. Pekla jsem asi 45 minut dokud povrch nezezlátl. Díky sýru bylo těsto příjemně vláčné. Příště zkusím před podáváním pokapat kečupem.

  • Barbara | 15. 8. 2005 09:44

    Tak já nevím. O víkendu jsem to zkoušela, ale nejsem si jistá, zda to mělo tu správnou konzistenci. Bylo to takové trochu mazlavé. Asi to musím nechat déle v troubě. Nicméně chci to vyzkoušet ještě jednou a pak udělat na narozeniny jako "jednohubky" - tzn. rozkrájet to studené na menší kousky. To by mohlo jít dobře na odbyt...

  • Alojs Ježek | 12. 8. 2005 10:19

    NIC MOC!!!

  • Jarka L. | 9. 8. 2005 14:10

    Musím uznat, že skvělé. Místo kuřecího jsem použila zbytek uzeného masa plus salám - uzenou krkovičku a vepřovou šunku. Skutečně "mňam" jak teplé tak studené. Těstíčko se sýrem krásně vláčné. Určitě budu připravovat i na cesty jako dobrou, skladnou a trvanlivou svačinku.

  • Jana Novakova | 2. 6. 2005 19:26

    Jee, zapomnela jsem napsat ze jsem pridala i nakrajene rajce:-)))

  • Jana Novakova | 2. 6. 2005 19:25

    Bezva, meli jsme to na veceri, davam 1:-)

  • Hana | 9. 5. 2005 07:30

    Rychlé a velice chutné! Místo kuřecích řízků jsem použila párky nakrájená na kolečka a v závěru pečení jsem bublaninu posypala nasekanou pažitkou! Díky za recept.

  • Pilence | 2. 5. 2005 09:25

    Kdyz ji pecu v troube, tak ji delam zhruba na tech 180°, obcas pouziji i remosku (tam je tech 150° danych vyrobcem). Odhaduji, ze ji pecu cca tak 30 - 40 minut. Nikdy jsem se neridila casem, spis tim, ze mi krasne zezlatne a okraje jsou lehce nahnedle (pro kontrolu lze pouzit i test spejli). Az ji budu delat priste, zkusim zmerit presne cas. Pile

  • Jana Novakova | 1. 5. 2005 15:50

    Prosim vas, jak dlouho se to pece a na kolik stupnu? Dekuji

  • Anonym | 29. 4. 2005 19:31

    Slana bublanina je chutove vyborna...pouzila jsem neomasteny pecici papir, pekla jsem to 25 minut na 180stupnu ale zdala se mi trosku nedopecena...jak dlouho ji mam pect?

  • Martina | 28. 4. 2005 13:20

    Včera jsem slanou bublaninu vyzkoušela a moc nám chutnala, teplá i studená. Už jsem zařadila mezi oblíbené.

  • Pilence | 25. 4. 2005 09:10

    Veroniko, popadnu jakykoliv tuk (napr. maslo, sadlo, proste co je po ruce), vymazu a vysypu polohrubou moukou. Mozna existuje i lepsi varianta (v teflonu ci silikonu upecete urcite i bez vymazani - tam by se ten syr nemel moc lepit), ale ja pouzivam tuto. Pile

  • Veronika | 23. 4. 2005 13:23

    Chci se jen zeptat,čím nejlépe vymazat a vysypat pekáč. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Kari Kuřecí maso Máslo Mléko Pepř mletý Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Roláda  piškotová

Roláda piškotová

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Pořádná česnečka

Pořádná česnečka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

35
Domácí kečup
Domácí kečup
28
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
23
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
19
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
17
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

  • Recepty.cz
  • Chroustova slaná bublanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact