• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Chrousti
Napište svůj komentář k receptu

Chrousti

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chrousti
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g cukr
    • 200
      g ořechy
    • ořechová jádra na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem šleháme do pěny (nejlépe ve šlehači), přidáme mleté ořechy a promícháme. Na plech vyložený pečícím papírem děláme pomocí lžičky malé hromádky, do kterých vmáčkneme 1/4 ořechového jádra a pečeme v mírné troubě dozlatova. Necháme několik dní proležet a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékaní chrousti

Zapékaní chrousti

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva nemcova | 17. 12. 2008 22:59

    VYBORNE! dosly orechy a tak jsem tam dala liskace a hotove chrousty jsem polila cik-cak cokoladou.Hmmmmm....1 !!!

  • Olga . | 13. 12. 2008 16:45

    Živého chrousta jsem neviděl ani nepamatuji, ale tito, zdá se, také vánoc nedožijí... :-))

  • H. Hospodyňka | 13. 12. 2008 14:10

    Recept paní Vencové opět nezklamal. Výborné a křehoučké cukroví bez mouky a bez tuku. A taky je bleskurychle hotové. Pokusím se poslat foto

  • PAVLINKA | 10. 1. 2007 07:21

    Neni to spis vanocni cukrovi?Určite by to bylo na vanoce moc dobre,i s tim uleženim.

  • Fleur | 21. 12. 2006 21:29

    Také jsem receptem nadšena, velmi nám chutnají a jsou hodně rychlé a nemusejí se péci tak opatrně a dlouho, jako kdyby byly jen z bílků a ořechů. Jednička!

  • Kamila | 21. 12. 2006 14:09

    Dělám z trojité dávky a ještě je to málo, výborný recept

  • Anonym | 21. 2. 2006 22:56

    Moc dobré, udělala jsem ze zbylých ořechů od Vánoc, příště budu dělat jako vánoční cukroví

  • Alis | 31. 10. 2004 13:01

    Vejce se dávají celá, neoddělují se bílky od žloutků

  • Sabina | 30. 10. 2004 16:58

    Ty vejce se tam davaji cele nebo jen zloutky?Diky

  • Alis | 26. 9. 2004 09:55

    Nechala jsem se zlákat na tento recept. Pečivo je to moc dobré, vychladlé chrousty jsem slepovala vysokou vrstvou šlehačky a posypala kakaem. Po mírném proležení v chladu výborné!!!!!!!!!!!

  • Vlasta Vencová | 23. 9. 2004 19:13

    Kájo, tohle pečivo bych Vám nedoporučovala zmrazovat. Při rozmrazování dost změkne a zvlhne. Vánoční nebo jiné drobné pečivo běžně zmrazuji, ale to se jedná spíš o linecké, sušenky, rohlíčky, košíčky apod, ale tohle se podobá více sněhovému pečivu, které mražením ztrácí na kvalitě. Doporučuji po upečení nechat vychladnout a uložit do porcelánové nebo kameninové nádoby nebo plechové krabice, dobře zavřít a vydrží dobré až měsíc.

  • Kája | 21. 9. 2004 19:42

    Další pokrok a úspěch v mém vaření podle internetu, u všech měl tento recept úspěch. Už jsem ho dělala 3 x z loňských ořechů. Mám však dotaz, menohlo by se pečivo po upečení zmrazit, nebo se na to tenhle druh nehodí. Poradí mi někdo???

  • Anonym | 10. 8. 2004 19:14

    Výborné měla jsem v mrazáku ořechy od vánoc,tak jsem recept vyzkoušela, moc nám chutnalo a ještě lepší jsou slepené šlehačkou, budu určitě dělat jako vánoční cukroví

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vánoce Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Ořechová jádra Ořechy Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová bábovka III.

Tvarohová bábovka III.

Mouřeníny

Mouřeníny

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Mrkvový krém

Mrkvový krém

Zeleninové ratatouille

Zeleninové ratatouille

Zelný salát se zeleninou

Zelný salát se zeleninou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

80
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
75
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
63
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
61
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
47
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Chorvatské rizoto
Chorvatské rizoto
Chorvatský bramborový salát z Dolače
Chorvatský bramborový salát z Dolače
Chropyňské závitky
Chropyňské závitky
Chřest na másle
Chřest na másle
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bylinkovým máslem, vejcem a šunkou
Chřest s bylinkovým máslem, vejcem a…
  • Recepty.cz
  • Chrousti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact