Vejce s cukrem šleháme do pěny (nejlépe ve šlehači), přidáme mleté ořechy a promícháme. Na plech vyložený pečícím papírem děláme pomocí lžičky malé hromádky, do kterých vmáčkneme 1/4 ořechového jádra a pečeme v mírné troubě dozlatova. Necháme několik dní proležet a podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
iva nemcova
|17. 12. 2008 22:59
VYBORNE! dosly orechy a tak jsem tam dala liskace a hotove chrousty jsem polila cik-cak cokoladou.Hmmmmm....1 !!!
Olga .
|13. 12. 2008 16:45
Živého chrousta jsem neviděl ani nepamatuji, ale tito, zdá se, také vánoc nedožijí... :-))
H. Hospodyňka
|13. 12. 2008 14:10
Recept paní Vencové opět nezklamal. Výborné a křehoučké cukroví bez mouky a bez tuku. A taky je bleskurychle hotové. Pokusím se poslat foto
PAVLINKA
|10. 1. 2007 07:21
Neni to spis vanocni cukrovi?Určite by to bylo na vanoce moc dobre,i s tim uleženim.
Fleur
|21. 12. 2006 21:29
Také jsem receptem nadšena, velmi nám chutnají a jsou hodně rychlé a nemusejí se péci tak opatrně a dlouho, jako kdyby byly jen z bílků a ořechů. Jednička!
Kamila
|21. 12. 2006 14:09
Dělám z trojité dávky a ještě je to málo, výborný recept
Anonym
|21. 2. 2006 22:56
Moc dobré, udělala jsem ze zbylých ořechů od Vánoc, příště budu dělat jako vánoční cukroví
Alis
|31. 10. 2004 13:01
Vejce se dávají celá, neoddělují se bílky od žloutků
Sabina
|30. 10. 2004 16:58
Ty vejce se tam davaji cele nebo jen zloutky?Diky
Alis
|26. 9. 2004 09:55
Nechala jsem se zlákat na tento recept. Pečivo je to moc dobré, vychladlé chrousty jsem slepovala vysokou vrstvou šlehačky a posypala kakaem. Po mírném proležení v chladu výborné!!!!!!!!!!!
Vlasta Vencová
|23. 9. 2004 19:13
Kájo, tohle pečivo bych Vám nedoporučovala zmrazovat. Při rozmrazování dost změkne a zvlhne. Vánoční nebo jiné drobné pečivo běžně zmrazuji, ale to se jedná spíš o linecké, sušenky, rohlíčky, košíčky apod, ale tohle se podobá více sněhovému pečivu, které mražením ztrácí na kvalitě. Doporučuji po upečení nechat vychladnout a uložit do porcelánové nebo kameninové nádoby nebo plechové krabice, dobře zavřít a vydrží dobré až měsíc.
Kája
|21. 9. 2004 19:42
Další pokrok a úspěch v mém vaření podle internetu, u všech měl tento recept úspěch. Už jsem ho dělala 3 x z loňských ořechů. Mám však dotaz, menohlo by se pečivo po upečení zmrazit, nebo se na to tenhle druh nehodí. Poradí mi někdo???
Anonym
|10. 8. 2004 19:14
Výborné měla jsem v mrazáku ořechy od vánoc,tak jsem recept vyzkoušela, moc nám chutnalo a ještě lepší jsou slepené šlehačkou, budu určitě dělat jako vánoční cukroví