• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chropyňské závitky
Napište svůj komentář k receptu

Chropyňské závitky

autor: Eva1
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chropyňské závitky
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 5
      plátek vepřová kýta
    • 1
      sklenice zelí v sladkokyselém nálevu
    • 150
      g anglická slanina
    • cibule
    • masox
    • olej
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem. Zelí překrojíme. Na každý plátek masa dáme plátek slaniny a trochu překrojeného zelí. Plátky svineme a převážeme nití.
2
Cibuli a zbytek slaniny nadrobno nakrájíme, zpěníme na oleji a přidáme závitky, které osmažíme ze všech stran. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Během dušení závitky obracíme, podléváme vodou nebo vývarem. Měkké závitky vyjmeme. Do šťávy přidáme zbytek překrojeného zelí, podlijeme vodou a ještě chvíli dusíme. Zahustíme moukou případně ještě podlijeme vývarem. Závitky vrátíme do šťávy prohřát.
3
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Famózní ale velmi rychlé závitky

Famózní ale velmi rychlé závitky

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bobina | 9. 3. 2011 22:36

    Jasně a ještě jste vytvořila několik nicků, kterýma si to chválíte pořád dokola :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:26

    Hodnotit recept sobě systém ani neumožňuje. V době hodnocení byl přiřazen pod autorem Recepty. Na moji žádost o přiřazení editoři nereagovali, tak proč bych neohodnotila recept, který jsem vložila, uvařila a ještě vyfotila ;-) ;-) ;-)

  • Bobina | 14. 2. 2011 17:35

    :-D Přece si nebudete hanit vlastní recept :-D

  • Eva1 | 20. 10. 2010 23:04

    Dobrý recept.

  • Eva Přecechtělová | 7. 11. 2007 09:10

    Díky za pochvalu. U nás je tohle jídlo moc oblíbené.

  • Kamil Krybus | 1. 11. 2007 19:03

    Pěkný a vděčný recept. Do náplně možno přidat šunku, klobásu, jablko, náplň okořenit jalovcem, do šťávy přidat divoké koření nebo rajský protlak, jako přílohu i bramborový knedlík, no prostě super!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hladká mouka Masox Olej Pepř mletý Sůl Vepřová kýta Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlý moučník

Rychlý moučník

Kuřecí kousky s hořčicí

Kuřecí kousky s hořčicí

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Zeleninové placičky II.

Zeleninové placičky II.

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Tvarohový koláč líné ženy

Tvarohový koláč líné ženy

Salát z quinoy a sušených rajčat

Salát z quinoy a sušených rajčat

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

42
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
14
Brusinková štola - tvarohová
Brusinková štola -…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Chorvatská polévka (Zagorská)
Chorvatská polévka (Zagorská)
Chorvatské rizoto
Chorvatské rizoto
Chorvatský bramborový salát z Dolače
Chorvatský bramborový salát z Dolače
Chrousti
Chrousti
Chřest na másle
Chřest na másle
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Chropyňské závitky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact