• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chriapky
Napište svůj komentář k receptu

Chriapky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chriapky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 120
      g nasekané ořechy
    • 120
      g ořechy Mleté
    • 150
      g moučkový cukr
    • 30
      g strouhanka
    • 2
      ks vejce
  • Krém
    • 150
      g moučkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce kakao
    • 200
      g hera
    • čokoláda na vaření
    • dortové oplatky

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto smícháme a na plech vyložený papírem na pečení klademe malou lžičkou kopečky velikosti ořechu. Pečeme při 175 °C asi 8 minut. Měly by být mírně růžové.
2
Krém připravíme tak, že vejce, cukr a kakao vymícháme nad párou do hustého krému. Necháme vychladnout a potom přidáme heru. Vyšleháme do pěny. Z oplatek plechovým vykrajovátkem povykrajujeme kolečka. Upečené ořechové kousky natřeme krémem a přilepíme na oplatek. Postříkáme čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová | 5. 12. 2006 18:05

    Dortové oplatky jsou asi 3-4 mm vysoké čtvercové, obdélníkové nebo kruhové pláty z vaflového těsta, neplněné, tedy suché. Jsou balené po 4-6 a mají na sobě vyražený kostičkovaný vzorek. Najdete je nejspíš poblíž pečiva v téměř každé samoobsluze:-)

  • Luthien | 5. 12. 2006 14:41

    Asi to bude znít trochu hloupě, ale nejsem si jistá, co jsou to dortové oplatky? Znám třeba lázeňské, ale dortové ne... :o)

  • Dagmar Dřevojanová | 18. 11. 2006 21:21

    Poradím Janě. Co takhle KŘAPULKY? Je to podobné a líbí se mi to k tomu. Zkusila jsem je, aby bylo něco nového. Jsou prima. Dělá to ta oplatka a taky ten krém s vajíčkem a kapkou rumu (to jsem si neodpustila) tomu dá šmrnc.Dáša

  • Jana | 9. 11. 2006 11:37

    Jak se tak dívám na recept,je to vlastně podobné kokoskám s krémem a oplatkou,jen místo kokosu jsou ořechy.Určitě vyzkouším.Jen přemýšlím,jak do češtiny přeložit ten název.

  • Jarmila Vaľová | 7. 11. 2006 22:55

    Ano je to pravda,tento recept je od pani moderátorky Andy Timkovej,ktorá ho má od svojej babky a zverejnila ho v televízii pred vianocami ale už si nepamätám v ktorom roku to bolo.Uverejnila som ho preto,lebo je naozaj vynikajúci a chcela som sa s ním podeliť.

  • Zuzka Bernátová | 6. 11. 2006 18:46

    Potvrdzujem sú fakt božské ,ja ich robim hnedˇz dvoch dávok.

  • Anka | 6. 11. 2006 12:53

    Pokiaľ viem, tak tento recept pochádza od istej slovenskej moderátorky, ktorá ho zverejnila ako jeden z jej tradičných rodinných receptov. Môžem potvrdiť, že chriapky sú skutočne výborné a chutné. Hodnotím 1***

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vafle Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Vafle Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Dortové oplatky Hera Kakao Moučkový cukr Nasekané ořechy Ořechy Strouhanka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Závitky s lehkou křenovou náplní

Závitky s lehkou křenovou náplní

Margot dort - lehoučký

Margot dort - lehoučký

Bagely

Bagely

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

74
Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Masové kuličky v…
48
Sekaná pečeně plněná vejci
Sekaná pečeně plněná…
39
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
39
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
34
Maďarský guláš
Maďarský guláš

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Chriapky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact