• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chriapky
Napište svůj komentář k receptu

Chriapky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chriapky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 120
      g nasekané ořechy
    • 120
      g ořechy Mleté
    • 150
      g moučkový cukr
    • 30
      g strouhanka
    • 2
      ks vejce
  • Krém
    • 150
      g moučkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce kakao
    • 200
      g hera
    • čokoláda na vaření
    • dortové oplatky

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto smícháme a na plech vyložený papírem na pečení klademe malou lžičkou kopečky velikosti ořechu. Pečeme při 175 °C asi 8 minut. Měly by být mírně růžové.
2
Krém připravíme tak, že vejce, cukr a kakao vymícháme nad párou do hustého krému. Necháme vychladnout a potom přidáme heru. Vyšleháme do pěny. Z oplatek plechovým vykrajovátkem povykrajujeme kolečka. Upečené ořechové kousky natřeme krémem a přilepíme na oplatek. Postříkáme čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová | 5. 12. 2006 18:05

    Dortové oplatky jsou asi 3-4 mm vysoké čtvercové, obdélníkové nebo kruhové pláty z vaflového těsta, neplněné, tedy suché. Jsou balené po 4-6 a mají na sobě vyražený kostičkovaný vzorek. Najdete je nejspíš poblíž pečiva v téměř každé samoobsluze:-)

  • Luthien | 5. 12. 2006 14:41

    Asi to bude znít trochu hloupě, ale nejsem si jistá, co jsou to dortové oplatky? Znám třeba lázeňské, ale dortové ne... :o)

  • Dagmar Dřevojanová | 18. 11. 2006 21:21

    Poradím Janě. Co takhle KŘAPULKY? Je to podobné a líbí se mi to k tomu. Zkusila jsem je, aby bylo něco nového. Jsou prima. Dělá to ta oplatka a taky ten krém s vajíčkem a kapkou rumu (to jsem si neodpustila) tomu dá šmrnc.Dáša

  • Jana | 9. 11. 2006 11:37

    Jak se tak dívám na recept,je to vlastně podobné kokoskám s krémem a oplatkou,jen místo kokosu jsou ořechy.Určitě vyzkouším.Jen přemýšlím,jak do češtiny přeložit ten název.

  • Jarmila Vaľová | 7. 11. 2006 22:55

    Ano je to pravda,tento recept je od pani moderátorky Andy Timkovej,ktorá ho má od svojej babky a zverejnila ho v televízii pred vianocami ale už si nepamätám v ktorom roku to bolo.Uverejnila som ho preto,lebo je naozaj vynikajúci a chcela som sa s ním podeliť.

  • Zuzka Bernátová | 6. 11. 2006 18:46

    Potvrdzujem sú fakt božské ,ja ich robim hnedˇz dvoch dávok.

  • Anka | 6. 11. 2006 12:53

    Pokiaľ viem, tak tento recept pochádza od istej slovenskej moderátorky, ktorá ho zverejnila ako jeden z jej tradičných rodinných receptov. Môžem potvrdiť, že chriapky sú skutočne výborné a chutné. Hodnotím 1***

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vafle Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Vafle Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Dortové oplatky Hera Kakao Moučkový cukr Nasekané ořechy Ořechy Strouhanka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Rychlý, levný oběd

Rychlý, levný oběd

Americké hovězí

Americké hovězí

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Salát z červeného zelí IV.

Salát z červeného zelí IV.

Rajská omáčka z džusu

Rajská omáčka z džusu

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
16
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bratr Šoposké Antonio: Pletli si mě s Marikou

Bratr Šoposké Antonio: Pletli si mě s Marikou

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Chriapky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact