• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chřestový salát s vejcem
Napište svůj komentář k receptu

Chřestový salát s vejcem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Chřestový salát s vejcem je skvělým tipem na bleskovou večeři, jejíž příprava vám nezabere více jak dvacet minutu z vašeho volného času. Připravte si jej podle receptu časopisu F.O.O.D. Jistě si pochutnáte.

Suroviny

2 porce
    • 1
      svazek chřest zelený
    • 3
      lžíce semínka (slunečnicová, dýňová, sezamová)
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • 60
      g parmazán
    • 2
      ks vejce
    • 2
      hrst rukola
    • sůl a pepř
  • Zálivka
    • 3
      lžíce olivový olej
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 1
      lžička med
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Chřest omyjte, odlomte dřevnaté konce a škrabkou na zeleninu ho nakrouhejte na „pentle“. Semínka nasucho opražte na pánvi, stačí pár minut, než se rozvoní. Rajčata pokrájejte na poloviny nebo čtvrtky. Z parmazánu pomocí škrabky nakrouhejte hobliny.

RADA: Nahořklý chřest

2
Připravte ztracená vejce. Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu. Každé vejce vyklopte do mističky. Ve vroucí vodě udělejte vařečkou vír a doprostřed víru vyklopte vejce. Během vaření můžete lžící zlehka pomoct bílku, aby se obalil kolem žloutku. Po třech minutách vejce vylovte.
3
Do větší mísy dejte suroviny na zálivku a dobře je prošlehejte metličkou, aby se spojily v hladkou emulzi. Do mísy přidejte chřest, rukolu a dobře promíchejte, aby se zelenina obalila zálivkou. Rozdělte ji na talíře, přidejte rajčata, vejce, poctivou porci hoblinek parmazánu, zasypte opraženými semínky, osolte a opepřete.

RADA: Jak si usnadnit přípravu dresinků

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Chřestový salát s kozím sýrem

Chřestový salát s kozím sýrem

Bramborový salát s chřestem

Bramborový salát s chřestem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty FOOD
Vaření Pražení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cherry rajčátka Chřest Dijonská hořčice Med Olivový olej Parmazán Rukola Semínka Šťáva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Nutelový dort II.

Nutelový dort II.

Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou

Vepřové se smetanovo-žampionovou…

Cukrové koláčky nebo šátečky

Cukrové koláčky nebo šátečky

Vepřové chipsy

Vepřové chipsy

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

42
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Chřestový salát s bramborovou pizzou
Chřestový salát s bramborovou pizzou
Chřestový salát s hovězím steakem
Chřestový salát s hovězím steakem
Chřestový salát s kozím sýrem
Chřestový salát s kozím sýrem
Chřipkové špagety
Chřipkové špagety
Chuďasovy kroupy s vejci
Chuďasovy kroupy s vejci
Chudí rytíři
Chudí rytíři
  • Recepty.cz
  • Chřestový salát s vejcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact