Chřest je čím dál tím oblíbenější surovinou, která nejen dobře chutná, ale má i řadu příznivých účinků pro tělo. Dá se připravit na mnoho způsobů - třeba jako součást skvělého zeleninového salátu. V kombinaci s kozím sýrem, žampiony, rajčaty či ořechy si jej ihned zamilujete.
Chřest omyjte, odřízněte hlavičky, stvoly rozkrojte a povařte 7 minut v osolené vodě. Nechte okapat. Rozehřejte 1 lžíci oleje a krátce na něm osmažte pokrájené houby. Osolte a opepřete. Do pánve přidejte rajčata, krátce osmažte, zakápněte octem. Směs přesuňte do mísy a promíchejte s chřestem a drobně pokrájenou cuketou. Ochuťte zálivkou prošlehanou z citronové šťávy, medu a zbylého oleje, posypte ořechy, lístky estragonu a plátky sýra.