Tímto receptem se potěší jak milovníci masa, tak příznivci zeleniny. Krásně šťavnatý hovězí steak ochucený tymiánem je v kombinaci s chřestovým salátem prostě neodolatelný. Zálivka z dijonské hořčice promění pokrm v dokonalý labužnický zážitek.
Steak nechte alespoň půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Chřestu odlamte dřevnaté konce a dejte ho na 3 minuty do osolené vroucí vody. Sceďte a propláchněte ledovou vodou, aby se zastavil zbytkový var. Pazochy pokrájejte na špalíky asi 3 cm dlouhé. Vejce vařte 4 minuty, zchlaďte a oloupejte.
Steak potřete olivovým olejem, důkladně zasypte hrubě mletým barevným pepřem a lístky tymiánu. Na rozpálené pánvi maso opečte asi minutu z každé strany a nechte odpočinout.
3
Všechny ingredience na zálivku dejte do malé zavařovací sklenice, uzavřete a důkladně protřepejte, aby se suroviny spojily. Čekanku nakrájejte na nudličky, promíchejte se špenátem a chřestem, steak nakrájejte na proužky, vejce rozpulte. Všechny komponenty rozdělte do misek, steak posolte, vše přelijte zálivkou a posypte ředkvičkovými výhonky.