Chřest oloupeme a nakrájíme na kousky 3 až 4 cm. dlouhé. Do teplé vody (asi 1 litr) přidáme sůl, cukr, třetinu másla a kousky chřestu. Vaříme asi 10 minut. Zbylé máslo zahřejeme a připravíme světlou jíšku. Chřest vyndáme z vývaru a jíšku zalijeme kuřecím vývarem a vývarem z chřestu. Polévku necháme asi 10 minut provářet, pak do ní vmícháme smetanu a přidáme chřestové hlavičky a pokrájený zbytek chřestu (nebo použijeme na salát). Nakonec polévku osolíme, přidáme pepř, muškátový oříšek.
Vyzkoušeli jsme, ale z toho postupu, jak je zde uvedený, se nám nepodařilo udělat krém. Polévka byla chuťově dobrá, ale nebyla hustá. Ale zrovna v polévkách nejsem moc zkušený kuchař, možná kdyby to vařil někdo zkušenější, krém se mu z toho vyvede... nevím...