• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chřestové rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Chřestové rizoto

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chřestové rizoto
Chřestové rizoto
Chřestové rizoto
Chřestové rizoto
Chřestové rizoto
Chřestové rizoto
4fotografie
Nahrát fotku
 

Rizoto má původ v severní Itálii a nejen tady se připravuje v nejrůznějších obměnách. Nechybí ani ta s chřestem ovoněná bílým vínem a posypaná strouhaným parmazánem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 25
      g máslo
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce petržel
    • 300
      g rýže
    • 100
      ml bílé víno
    • 100
      g parmazán
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 227
      g chřest

Postup přípravy receptu

1
Vývar dáme do hrnce a za mírné teploty udržujeme mírně teplý. Mezitím si rozehřejeme olivový olej a polovinu másla a přidáme nasekanou cibuli s nasekaným česnekem. Poté přidáme rýži a bílé víno a vaříme, dokud se víno v podstatě nevypaří. Přilijeme tak hrnek vývaru, promícháme a opět dusíme. Když je vývar skoro vydušený, přidáme další hrnek vývaru.

RADA: Jak jednoduše oloupat česnek?

2
Zhruba po 15 min. ohneme jednotlivé kousky chřestu, dokud nám neprasknou, oddělíme konce a stonky nakrájíme asi na 2 cm silné kousky, které vložíme k rýži. Přidáme další hrnek vývaru a necháme vyvařit, dokud rýže i chřest nezměknou. Někdy ani všechen vývar nespotřebujeme. Přimícháme nasekanou petržel a zbylé máslo a polovinu parmezánu nastrouhaného pomocí škrabky na brambory. Pořádně promícháme.

RADA: Jak připravit domácí máslo

3
Podáváme na talíři posypané zbytkem naškrábaného parmezánu.

RADA: Vyzkoušejte další recepty s rýží

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřestovo-hráškový salát s japonskými špízy

Chřestovo-hráškový salát s japonskými…

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Oběd Večeře Dušení Vaření Dietní Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Chřest Cibule Máslo Olivový olej Parmazán Petržel Rýže Zeleninový vývar

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

66
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Steak s pepřovou omáčkou
Steak s pepřovou omáčkou
22
Losos s koprovým přelivem
Losos s koprovým přelivem
21
Losos s restovanou zeleninou
Losos s restovanou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Krásná Zrádkyně Nicole: Bude svatba!

Krásná Zrádkyně Nicole: Bude svatba!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Chřestová smaženice s medvědím česnekem
Chřestová smaženice s medvědím česnekem
Chřestové balíčky s koriandrovým pestem
Chřestové balíčky s koriandrovým pestem
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
Chřestové rizoto s krevetami
Chřestové rizoto s krevetami
Chřestovo-hráškový salát s japonskými špízy
Chřestovo-hráškový salát s japonskými…
Chřestový koláč s hráškem
Chřestový koláč s hráškem
  • Recepty.cz
  • Chřestové rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact