• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chřestové Caprese
Napište svůj komentář k receptu

Chřestové Caprese

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
5fotografií
Nahrát fotku
 

Oživte pečený chřest tím, že ho doplníte italskými chutěmi, které v sobě skrývá klasický salát Caprese. Příprava je rychlá a snadná a můžete ho podávat jako lehkou večeři doplněný čerstvým pečivem, předkrm i přílohu k masu nebo těstovinám.

Suroviny

4 porce
    • 1
      svazek chřest zelený
    • extra panenský olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 200
      g mozzarella
    • 250
      g cherry rajčátka
    • 0,50
      hrnek balzamikový ocet
    • 0,25
      hrnek med
    • bazalka čerstvá, na posypání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Chřest omyjte, odřízněte dřevnaté konce stonků a rozložte je vedle sebe na půlku plechu vyloženého papírem na pečení. Chřest pokapejte olivovým olejem a ochuťte solí a pepřem. Stonky pak (kromě hlaviček) posypte nastrouhanou nebo najemno nakrájenou mozzarellou.
2
Na druhou polovinu plechu rozložte omytá a rozpůlená cherry rajčátka. Také je pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Vše vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 20 minut, dokud chřest nezměkne a sýr se nerozpustí.

RADA: Co s nahořklým chřestem?

3
Mezitím si připravte zálivku. V malém kastrůlku smíchejte balzamikový olej a med a povařte za občasného míchání asi 15 minut, dokud se množství nezredukuje na polovinu a zálivka nezhoustne. Odstavte z ohně a nechte trochu vychladnout.
4
Chřest s rajčaty vyndejte z trouby a rajčata přemístěte na chřest. Vše pokapejte připravenou zálivkou a posypte nakrájenou čerstvou bazalkou. Podávejte horké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřestový salát s kozím sýrem

Chřestový salát s kozím sýrem

Salát Caprese

Salát Caprese

Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Nejoblíbenější a nejlepší saláty Caprese Piknik Grilování & BBQ
Oběd Večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bazalka Cherry rajčátka Chřest Extra panenský olivový olej Med Mozzarella Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Hovězí na houbách II.

Hovězí na houbách II.

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Ovocný salátek

Ovocný salátek

Měsíčky s citronovou polevou

Měsíčky s citronovou polevou

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Banánové placičky

Banánové placičky

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

240
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
24
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
21
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
20
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku
17
Bulharské papriky s Balkánem
Bulharské papriky s…

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Chřestová polévka s rajčaty
Chřestová polévka s rajčaty
Chřestová smaženice s medvědím česnekem
Chřestová smaženice s medvědím česnekem
Chřestové balíčky s koriandrovým pestem
Chřestové balíčky s koriandrovým pestem
Chřestové rizoto
Chřestové rizoto
Chřestové rizoto s krevetami
Chřestové rizoto s krevetami
Chřestovo-hráškový salát s japonskými špízy
Chřestovo-hráškový salát s japonskými…
  • Recepty.cz
  • Chřestové Caprese
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact