• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chřestové Caprese
Napište svůj komentář k receptu

Chřestové Caprese

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
5fotografií
Nahrát fotku
 

Oživte pečený chřest tím, že ho doplníte italskými chutěmi, které v sobě skrývá klasický salát Caprese. Příprava je rychlá a snadná a můžete ho podávat jako lehkou večeři doplněný čerstvým pečivem, předkrm i přílohu k masu nebo těstovinám.

Suroviny

4 porce
    • 1
      svazek chřest zelený
    • extra panenský olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 200
      g mozzarella
    • 250
      g cherry rajčátka
    • 0,50
      hrnek balzamikový ocet
    • 0,25
      hrnek med
    • bazalka čerstvá, na posypání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Chřest omyjte, odřízněte dřevnaté konce stonků a rozložte je vedle sebe na půlku plechu vyloženého papírem na pečení. Chřest pokapejte olivovým olejem a ochuťte solí a pepřem. Stonky pak (kromě hlaviček) posypte nastrouhanou nebo najemno nakrájenou mozzarellou.
2
Na druhou polovinu plechu rozložte omytá a rozpůlená cherry rajčátka. Také je pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Vše vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 20 minut, dokud chřest nezměkne a sýr se nerozpustí.

RADA: Co s nahořklým chřestem?

3
Mezitím si připravte zálivku. V malém kastrůlku smíchejte balzamikový olej a med a povařte za občasného míchání asi 15 minut, dokud se množství nezredukuje na polovinu a zálivka nezhoustne. Odstavte z ohně a nechte trochu vychladnout.
4
Chřest s rajčaty vyndejte z trouby a rajčata přemístěte na chřest. Vše pokapejte připravenou zálivkou a posypte nakrájenou čerstvou bazalkou. Podávejte horké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřestový salát s kozím sýrem

Chřestový salát s kozím sýrem

Salát Caprese

Salát Caprese

Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Nejoblíbenější a nejlepší saláty Caprese Piknik Grilování & BBQ
Oběd Večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bazalka Cherry rajčátka Chřest Extra panenský olivový olej Med Mozzarella Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Zelníky

Zelníky

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Těstoviny s řepou - zapékané

Těstoviny s řepou - zapékané

Ovesné cookies s brusinkami

Ovesné cookies s brusinkami

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

40
Rizoto s masem
Rizoto s masem
26
Žampionová smaženice
Žampionová smaženice
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Daniela Brzobohatá přiznala vyčerpání ze Zrádců: Ondra si na mně máknul!

Daniela Brzobohatá přiznala vyčerpání ze Zrádců: Ondra si na mně máknul!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Chřestová polévka s rajčaty
Chřestová polévka s rajčaty
Chřestová smaženice s medvědím česnekem
Chřestová smaženice s medvědím česnekem
Chřestové balíčky s koriandrovým pestem
Chřestové balíčky s koriandrovým pestem
Chřestové rizoto
Chřestové rizoto
Chřestové rizoto s krevetami
Chřestové rizoto s krevetami
Chřestovo-hráškový salát s japonskými špízy
Chřestovo-hráškový salát s japonskými…
  • Recepty.cz
  • Chřestové Caprese
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact