• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chřestové Caprese
Napište svůj komentář k receptu

Chřestové Caprese

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
5fotografií
Nahrát fotku
 

Oživte pečený chřest tím, že ho doplníte italskými chutěmi, které v sobě skrývá klasický salát Caprese. Příprava je rychlá a snadná a můžete ho podávat jako lehkou večeři doplněný čerstvým pečivem, předkrm i přílohu k masu nebo těstovinám.

Suroviny

4 porce
    • 1
      svazek chřest zelený
    • extra panenský olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 200
      g mozzarella
    • 250
      g cherry rajčátka
    • 0,50
      hrnek balzamikový ocet
    • 0,25
      hrnek med
    • bazalka čerstvá, na posypání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Chřest omyjte, odřízněte dřevnaté konce stonků a rozložte je vedle sebe na půlku plechu vyloženého papírem na pečení. Chřest pokapejte olivovým olejem a ochuťte solí a pepřem. Stonky pak (kromě hlaviček) posypte nastrouhanou nebo najemno nakrájenou mozzarellou.
2
Na druhou polovinu plechu rozložte omytá a rozpůlená cherry rajčátka. Také je pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Vše vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 20 minut, dokud chřest nezměkne a sýr se nerozpustí.

RADA: Co s nahořklým chřestem?

3
Mezitím si připravte zálivku. V malém kastrůlku smíchejte balzamikový olej a med a povařte za občasného míchání asi 15 minut, dokud se množství nezredukuje na polovinu a zálivka nezhoustne. Odstavte z ohně a nechte trochu vychladnout.
4
Chřest s rajčaty vyndejte z trouby a rajčata přemístěte na chřest. Vše pokapejte připravenou zálivkou a posypte nakrájenou čerstvou bazalkou. Podávejte horké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřestový salát s kozím sýrem

Chřestový salát s kozím sýrem

Salát Caprese

Salát Caprese

Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Nejoblíbenější a nejlepší saláty Caprese Piknik Grilování & BBQ
Oběd Večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bazalka Cherry rajčátka Chřest Extra panenský olivový olej Med Mozzarella Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Africké kari

Africké kari

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Adamovy kuličky (sekaná)

Adamovy kuličky (sekaná)

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivové sušenky (slané cukroví)

Mrkvové šátečky s povidly

Mrkvové šátečky s povidly

Meruňkové bonbony

Meruňkové bonbony

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

399
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
97
Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Jednoduchá mléčná rýže /…
90
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
80
Krkovička pečená na medu a hořčicí
Krkovička pečená na medu…
73
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Chřestová polévka s rajčaty
Chřestová polévka s rajčaty
Chřestová smaženice s medvědím česnekem
Chřestová smaženice s medvědím česnekem
Chřestové balíčky s koriandrovým pestem
Chřestové balíčky s koriandrovým pestem
Chřestové rizoto
Chřestové rizoto
Chřestové rizoto s krevetami
Chřestové rizoto s krevetami
Chřestovo-hráškový salát s japonskými špízy
Chřestovo-hráškový salát s japonskými…
  • Recepty.cz
  • Chřestové Caprese
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact