• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chřestová polévka III.
Napište svůj komentář k receptu

Chřestová polévka III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chřestová polévka III.
Chřestová polévka III.
Chřestová polévka III.
Chřestová polévka III.
Chřestová polévka III.
Chřestová polévka III.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato krémová polévka se připravuje z bílého chřestu, který je chuťově o něco jemnější než tradiční zelený chřest. Přidejte ještě smetanu a výsledkem bude pěkně hustý a sytý pokrm, kterým se zahřejete i v sychravých dnech.

Suroviny

4 porce
    • 150
      g máslo
    • sůl
    • 2
      ks citron
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      lžička kukuřičný škrob
    • pepř drcený
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      kg bílý chřest

Postup přípravy receptu

1
Bílý chřest oloupeme. Na polévku stačí úlomky, špičky chřestu nejsou nutné. Chřest vozím z Mělníka.

RADA: Věděli jste, že chřest pomáhá zhubnout?

2
Připravíme si vodu na vaření. Potřebujeme jí tolik, aby vložený chřest převyšovala max o 1 cm. Do ní dáme kousek másla, vymačkáme 1 citron. Přidáme 2 lžičky soli, lžíci cukru. Chřest vložíme do ochucené vroucí vody a vaříme cca 10-12 minut, dokud jakoby neuvadne a není dost měkký.
3
Po uvaření chřest ve vodě rozmixujeme, dochutíme případně solí, dále přidáme pepř, na zjemnění máslo a smetanu, na zhuštění je možno přidat kukuřičný škrob. Pokud někdo chce, může si polévku ještě přikyselit citronem. Dále se dá polévka posypat čerstvou petrželkou, koriandrem, či přidat čerstvé nakrájené chilli a rozpečenou bagetku. Polévka se dá také připravit z drůbežího vývaru, záleží na vás. :-)

RADA: Polévky, které zaženou ten největší hlad

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Chřestová polévka III.

Chřestová polévka III.

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jenzeny.cz | 18. 5. 2015 14:39

    Bez zkopirovane fotografie by to neslo?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Pórková FOOD
Polévky Oběd Večeře Vaření Dietní Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chřest Citron Cukr Kukuřičný škrob Máslo Pepř drcený Smetana ke šlehání Sůl

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

Nejjednodušší panenka

Nejjednodušší panenka

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Šunkovo-sýrové karbanátky

Šunkovo-sýrové karbanátky

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuřecí kari s mangem a rýží

Kuřecí kari s mangem a rýží

Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

Sladký zeleninový salát z paprik,…

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

23
Máslové řízky
Máslové řízky
22
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…
19
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
18
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Životní trauma hvězdy Kamarádů: Antonín Navrátil (67): Válka se soudci kvůli dceři!

Životní trauma hvězdy Kamarádů: Antonín Navrátil (67): Válka se soudci kvůli dceři!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Další doporučené recepty:

Chřestová omeleta
Chřestová omeleta
Chřestová polévka
Chřestová polévka
Chřestová polévka II.
Chřestová polévka II.
Chřestová polévka s pestem
Chřestová polévka s pestem
Chřestová polévka s pestem
Chřestová polévka s pestem
Chřestová polévka s rajčaty
Chřestová polévka s rajčaty
  • Recepty.cz
  • Chřestová polévka III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact