Chřest omyjeme a odkrojíme hlavičky, které si necháme na konečné ozdobení polévky. Zbylý chřest vložíme do horkého drůbežího vývaru. Vývar osolíme, přidáme trochu bílého pepře a vše vaříme asi 10 minut. Do polévky vložíme hlavičky chřestu a znovu vaříme 2 minuty. Poté hlavičky vyjmeme a hned dáme do studené vody, aby nám zachovaly barvu.
2
Solamyl si rozpustí v trošce vody a zahustíme jím polévku. Přidáme smetanu, čerstvou sekamou petrželku a vše rozmixujeme na hladký krém. Dle potřeby a chutě osolíme, opepříme, případně ochutíme muškátovým oříškem.
Nevím, zda to nebylo chřestem, ale takhle polévka byla škoda času, který jsem na ní strávila
Hela
|2. 5. 2012 09:59
Tahle polévka je úplně luxusní, recept jsem teda získala na Slavnostech chřestu v Ivančiních, který jsem loni navštívila a letost to teda bude ještě ve větším, tak doufám, že tam bude letos takových dobrot ještě více a ke všemu tam můžu vyhrát ještě volnou vstupneku na http://www.recepty.cz/diskuse/. Prostě bombaaaa ;-)