Chřest můžeme použít zelený i bílý, ale bílý nejdřív oloupeme a až pak předvaříme v osolené vodě cca 5-6 minut. Scedíme a necháme oschnout a vychladnout.
2
Mouky smícháme nejlépe v hlubokém talíři se solí a s kořením dle vlastní chuti. Vody co nejvíce studené přilijeme asi tak 1,5 dl. Těstíčko vymícháme vidličkou, hustota by měla být asi jako na palačinky. S nějakým tím cuckem si nemusíme dělat hlavu, těstíčko nemusí být stoprocentně hladké. Tempura by měla být křupavá a zbytečné míchání navíc jí spíše uškodí.
3
Chřestové tyčinky namáčíme v tempuře a ihned vkládáme do rozpáleného oleje v nepřilnavé pánvi a osmažíme ze všech stran.
4
Podáváme s bramborovou nebo zeleninovou přílohou, různými dipy, tatarkou...