Zázvor oloupeme a nastrouháme, přidáme drobně nakrájenou papričku a nasekaný koriandr (petrželku), přidáme olej s limetkovou šťávou, osolíme a promícháme. Z lososa si uděláme 4 porce. Touto marinádou potřeme porce lososa a necháme odležet alespoň hodinu v chladu.
2
Očištěné jarní cibulky povaříme asi minutu v osolené vodě, ihned zchladíme ve studené vodě. Pak je rozřízneme podélně na půlky a každou opatrně převážeme každou rybí porci.
3
Stonky chřestu oloupeme, opereme a ještě mokré je vložíme do pánve s malým kouskem másla. Na chřest položíme kousky lososa a dusíme pod pokličkou na nízkém plameni asi 20 minut.
4
Jako přílohu podáváme vařený brambor, pokud ji vůbec podávat budeme.
Báječný recept, trochu pracný a dražší, ale stojí to za to! Moc nám to chutnalo, dušený losos byl opravdu chutný, mnohem lepší než třeba smažený. Marináda báječná, doporučuji.
Ederová J.
|7. 5. 2012 11:51
Proceduru s jarní cibulkou jsem byla nucena vynechat, ale jinak je to vynikajicí a do detailu promyšlený recept.