Chřest (bílý oloupáme škrabkou na brambory po celé délce mimo hlavičky), uvaříme ve velkém kastrolu naležato ve vodě s trochou cukru 7-10 minut podle tloušťky. Necháme okapat. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme smetanou a povaříme 10 minut za stálého šlehání. Tím mouka ztratí svou chuť.
2
Podle potřeby zředíme trochou vývaru z chřestu a po osolení zamícháme do omáčky citronovou šťávu. Podáváme se čtvrtkami vajec a opečenými brambory nebo bílým pečivem. Kousek opečené šunky také neškodí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alena
|19. 6. 2012 13:16
Právě jsem uvařila a je to moc dobré.
Veronika Benešová
|30. 7. 2008 19:06
Vařila jsem již dvakrát, nemá to chybu. Rychlé a výborné i bez vajíčka, lepší je ta šunka.
Markéta
|11. 5. 2006 17:12
Dobrý den,je to opravdu moc dobré,před chvílí jsme to dojedli a přesto,že mé děti nechávají zbytky,tak teď pomale nemusím umývat talíře.
Pastis Petite
|11. 5. 2006 16:31
Ano, je to pravda, psal to můj syn a asi jsem to řekla špatně. je to 30 (třicet) gramů.
Airan
|11. 5. 2006 11:05
Opet vynikajici recept, dobry napad na veceri - prestoze je tam varene vejce a smetana je to dobre stravitelne. Akorat je podle mne chyba v mnozstvi masla a mouky - melo tam byt 30g a ne 300:-))