Rychlá chuťovka, na které si pochutná každý. Chřest se šunkou, vejcem a bylinkovým máslem se hodí jako lehká, ale výživná večeře. Díky tomu, že si vše můžete připravit předem, je to ideální pokrm i pro návštěvu.
Očistěte a oloupejte chřest. Do hrnce dejte vařit vodu na chřest, osolte ji a zakápněte bílým vínem. Až se voda začne vařit přidejte chřest. Vařte cca 10 minut do křupava.
2
TIP: Chřest můžete vařit dopředu a pak ho rychle zchladit ve studené vodě.
3
Ve druhém hrnci dejte vařit vodu na vajíčka. Jakmile voda vře, vložte do ní 3 střední vejce a vařte 7 – 8 minut podle velikosti vajíčka. Poté je vložte na pár minut do studené vody a následně oloupejte.
Nadrobno nakrájejte petržel nebo medvědí česnek a připravte si pánev a plátky šunky.
5
Na rozehřáté pánvi rozpusťte máslo, přidejte petržel nebo medvědí česnek, plátky šunky a chřest. Vše lehce orestujte. Opepřete a servírujte s vejcem, zalité bylinkovou omáčkou.