• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Choucroute (šukrut)
Napište svůj komentář k receptu

Choucroute (šukrut)

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Choucroute (šukrut)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg bílé zelí
    • 200
      g uzené maso
    • 300
      g ovar kus
    • 2
      plátek slanina silnější - prorostlá
    • 4
      ks klobása - uzená
    • 4
      ks párky
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lahev bílé víno - suché
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 1
      lžíce kmín
    • 2
      stroužek česnek
    • 6
      ks hřebíček
    • 1
      hrst jalovec
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      ks tymián větvička

Postup přípravy receptu

1
Na dno velkého, nejlépe litinového hrnce položíme kůže ze slaniny, rozložíme polovinu zelí nakrájeného na nudličky, nakrájenou mrkev, na kolečka nakrájenou cibuli, posypeme jalovčinkami, kmínem, pepřem, dáme bobkové listy a česnek a nakrájený ovar. Zasypeme zbytkem zelí. Navrch rozložíme nakrájené uzené maso. Přelejeme vínem a 1/4 l vody. Zakryjeme pokrývkou a vložíme do trouby. Dusíme asi 2,5 hod při 180 °C. Potom vložíme do hrnce plátky slaniny, klobásu a párky a zakryté dusíme ještě 20-30 minut. Je dobré nechat ještě ve vypnuté troubě táhnout, dokud trouba nevychladne.
2
Podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ernstův choucroute

Ernstův choucroute

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka V. | 29. 4. 2006 10:33

    Jalovčinky jsou bobule jalovce. Prodává se jako divoké koření a dávají se spolu s bobkovým listem pepřem atd. do zveřinových gulášů.

  • Alík BADous | 28. 4. 2006 18:37

    Ani ne komentář, jako dotaz: Co jsou to jalovčičky??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bílé zelí Bobkový list Česnek Cibule Hřebíček Jalovec Klobása - uzená Kmín Mrkev Ovar Párky Pepř celý Slanina Tymián Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Friulské frico

Friulské frico

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

152
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
117
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
48
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Režisér Zelenka v slzách: Smrt kostýmní výtvarnice Libuše Pražákové (†78), se kterou dlouhodobě spolupracoval!

Režisér Zelenka v slzách: Smrt kostýmní výtvarnice Libuše Pražákové (†78), se kterou dlouhodobě spolupracoval!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Choucroute (šukrut)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact