Studené uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli také nakrájíme na kolečka. Přidáme rozetřený česnek, sůl, olej, pepř a petrželku.
Výborný odlehčený salát. Kamarádce v rekonvalescenci jsem ho vyrobila velkou zadělávací mísu, druhý den hlásila, že dojídá poslední mističku a kdy že prý přijedu, že by si dala repete. ;-)
musím říct, že to nedopadlo podle mých představ. Salát jsem dělala den předem, aby se rozležel a podávala jsem ho jako přílohu ke grilované rybě. Snědli jsme jen co bylo pořeba k porci ryby a zbytek letel ke slepicim....
Petule B.
|18. 10. 2008 15:52
Super jednoduchá a výborná příloha. K česneku jsem měla zpočátku nedůvěru, ale nakonec jsem udělala salát tak jak stojí v receptu a jsem ráda. Olej jsem použila olivový a cibuli červenou. 1.
Josef Velzel
|9. 11. 2007 11:44
Tento salát jsem také jedl přímo od zdroje paní domácí Biserky v Omiši a mohu říci něco úžasného a jednoduchého. Doma také děláme, ale ten originál je stejně lepší proto se také do Omiše pravidelně vracíme a jejich kuchyni zkoumáme do hloubky, protože co oni vaří docela jednoduše u nás je to většinou věda nebo je to tím, že nemají na vaření tolik času. Jinak salát za 1.
Martina Veselá
|28. 5. 2007 07:57
Olej dávám olivový, ale jinak výborný a osvěžující salát. Dělám ke grilované rybě.
Lada Kovářová
|20. 8. 2005 14:21
Měli jsme dnes k obědu ke kuřecím řízkům. Výborný salát, vítaná změna... Přidala jsem ještě několik nakrájených sladkokyselých okurek a trošku láku z nich. Dávám 1!
Anonym
|27. 7. 2005 11:51
Zase se mi vytratilo prihlaseni, ta chut a jednoduchost je za 1:-))
Anonym
|27. 7. 2005 11:50
Je to vyborny, lehky salat, co se hodi ke vsemu...obzvlast v lete! Ja pridavam jeste par kapek octa, ale to zalezi na chuti:-))