• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chorvatský Ajvar
Napište svůj komentář k receptu

Chorvatský Ajvar

autor: ChanovickyPepino
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chorvatský Ajvar
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks baklažán velké (vejčité fialové)
    • 6
      ks pepř mletý červený nebo zelený
    • sůl
    • 1
      ks česnek menší
    • 3
      ks hřebíček 2-3
    • 1
      citronová šťáva
    • 0,50
      šálek olej nejlépe panenský olivový
    • petrželová nať

Postup přípravy receptu

1
Upečte v troubě baklažány, hřebíček a pepř nasucho až do změknutí, kdy jdou lehce propíchnout s vidličkou (při pečení můžete potřít olejem nebo vodou). Ještě teplé včetně koření nasekáme na jemno (nejlépe robotem). Podle chuti dosolíme a dochutíme pepřem a přimícháme utřený česnek a citrónovou šťávu. Postupně přimícháme olej, podle toho, kolik pasta bude pohlcovat. Pasta musí být celistvá a hustá, nesmí uvolňovat olej. Nemusíte mít strach, jde to opravdu lehce. Na závěr se do pasty vmíchá najemno usekaná petrželová nať nebo jen umixovaná uvařená petržel (zde pozor na množství).
2
V zimním období lze přidat sekanou feferonku (samozřejmě i v létě podle chuti), část cirónové šťávy můžete nahradit červeným vínem. Výhodné je samozřejmě spojit výrobu s ochutnávkou dobrého suchého červeného.
3
Někdy se baklažány jen grilují na otevřeném ohni, ale pozor jsou hodně aromatické. Chuť Ajvaru je vždy rozmanitá a předeším závisí na vůli výrobce. Jen na jedno prosím nezapomeňte, chuť je vždy závislá od kvality surovin. Dobrý Ajvar vydrží i dva roky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ajvar

Ajvar

Ajvar

Ajvar

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana C. | 9. 1. 2008 08:21

    Já si Ajvar vozím rok co rok z Chorvatska (obvykle 2 druhy) a oba jsou oranžové. Vložený recept myslím ale téhle barvy nedosáhne.

  • Anonym | 8. 1. 2008 20:41

    jj, recepty jsou si podbné, ale ne stejné. Zkusím z jedné porce baklažánů udělat obojí. Pljeskavicu s ajvarem z plavich patlidžanů a salát z lilků. :-)) Každopádně díky za recepty.

  • Kokon | 8. 1. 2008 20:36

    jj, recepty jsou si podbné, ale ne stejné. Zkusím z jedné porce baklažánů udělat obojí. Pljeskavicu s ajvarem z plavich patlidžanů a salát z lilků. :-)) Každopádně díky za recepty.

  • Marsí | 8. 1. 2008 13:04

    Nechci být válečný štváč a kazit autorovi radost....ale toto podle mně není ajvar...ajvar je papriková směs.Mimoch. kdysi jsem tento řecký baklažánový salát přidala do receptů pod názvem "Salát z baklažánů(lilků)"....ale nevadí, je dobé si to připomenout...:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Vegani Bez lepku Chorvatsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baklažán Česnek Citronová šťáva Hřebíček Olej Pepř mletý Petrželová nať Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Zeleninová polévka s pohankou

Zeleninová polévka s pohankou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

145
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
72
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
53
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
51
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
45
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Retro Karlos Vémola: Neuvěřitelná podoba se synem!

Retro Karlos Vémola: Neuvěřitelná podoba se synem!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Chorvatský Ajvar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact