• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Chorvatský Ajvar
Napište svůj komentář k receptu

Chorvatský Ajvar

autor: ChanovickyPepino
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chorvatský Ajvar
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks baklažán velké (vejčité fialové)
    • 6
      ks pepř mletý červený nebo zelený
    • sůl
    • 1
      ks česnek menší
    • 3
      ks hřebíček 2-3
    • 1
      citronová šťáva
    • 0,50
      šálek olej nejlépe panenský olivový
    • petrželová nať

Postup přípravy receptu

1
Upečte v troubě baklažány, hřebíček a pepř nasucho až do změknutí, kdy jdou lehce propíchnout s vidličkou (při pečení můžete potřít olejem nebo vodou). Ještě teplé včetně koření nasekáme na jemno (nejlépe robotem). Podle chuti dosolíme a dochutíme pepřem a přimícháme utřený česnek a citrónovou šťávu. Postupně přimícháme olej, podle toho, kolik pasta bude pohlcovat. Pasta musí být celistvá a hustá, nesmí uvolňovat olej. Nemusíte mít strach, jde to opravdu lehce. Na závěr se do pasty vmíchá najemno usekaná petrželová nať nebo jen umixovaná uvařená petržel (zde pozor na množství).
2
V zimním období lze přidat sekanou feferonku (samozřejmě i v létě podle chuti), část cirónové šťávy můžete nahradit červeným vínem. Výhodné je samozřejmě spojit výrobu s ochutnávkou dobrého suchého červeného.
3
Někdy se baklažány jen grilují na otevřeném ohni, ale pozor jsou hodně aromatické. Chuť Ajvaru je vždy rozmanitá a předeším závisí na vůli výrobce. Jen na jedno prosím nezapomeňte, chuť je vždy závislá od kvality surovin. Dobrý Ajvar vydrží i dva roky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ajvar

Ajvar

Ajvar

Ajvar

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana C. | 9. 1. 2008 08:21

    Já si Ajvar vozím rok co rok z Chorvatska (obvykle 2 druhy) a oba jsou oranžové. Vložený recept myslím ale téhle barvy nedosáhne.

  • Anonym | 8. 1. 2008 20:41

    jj, recepty jsou si podbné, ale ne stejné. Zkusím z jedné porce baklažánů udělat obojí. Pljeskavicu s ajvarem z plavich patlidžanů a salát z lilků. :-)) Každopádně díky za recepty.

  • Kokon | 8. 1. 2008 20:36

    jj, recepty jsou si podbné, ale ne stejné. Zkusím z jedné porce baklažánů udělat obojí. Pljeskavicu s ajvarem z plavich patlidžanů a salát z lilků. :-)) Každopádně díky za recepty.

  • Marsí | 8. 1. 2008 13:04

    Nechci být válečný štváč a kazit autorovi radost....ale toto podle mně není ajvar...ajvar je papriková směs.Mimoch. kdysi jsem tento řecký baklažánový salát přidala do receptů pod názvem "Salát z baklažánů(lilků)"....ale nevadí, je dobé si to připomenout...:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Vegani Bez lepku Chorvatsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baklažán Česnek Citronová šťáva Hřebíček Olej Pepř mletý Petrželová nať Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Linecké banánky

Linecké banánky

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

440
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
226
Jednoduchá omáčka na špagety
Jednoduchá omáčka na…
216
Celerový krém
Celerový krém
202
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
138
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Chorvatský Ajvar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact