• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chorvatský Ajvar
Napište svůj komentář k receptu

Chorvatský Ajvar

autor: ChanovickyPepino
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chorvatský Ajvar
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks baklažán velké (vejčité fialové)
    • 6
      ks pepř mletý červený nebo zelený
    • sůl
    • 1
      ks česnek menší
    • 3
      ks hřebíček 2-3
    • 1
      citronová šťáva
    • 0,50
      šálek olej nejlépe panenský olivový
    • petrželová nať

Postup přípravy receptu

1
Upečte v troubě baklažány, hřebíček a pepř nasucho až do změknutí, kdy jdou lehce propíchnout s vidličkou (při pečení můžete potřít olejem nebo vodou). Ještě teplé včetně koření nasekáme na jemno (nejlépe robotem). Podle chuti dosolíme a dochutíme pepřem a přimícháme utřený česnek a citrónovou šťávu. Postupně přimícháme olej, podle toho, kolik pasta bude pohlcovat. Pasta musí být celistvá a hustá, nesmí uvolňovat olej. Nemusíte mít strach, jde to opravdu lehce. Na závěr se do pasty vmíchá najemno usekaná petrželová nať nebo jen umixovaná uvařená petržel (zde pozor na množství).
2
V zimním období lze přidat sekanou feferonku (samozřejmě i v létě podle chuti), část cirónové šťávy můžete nahradit červeným vínem. Výhodné je samozřejmě spojit výrobu s ochutnávkou dobrého suchého červeného.
3
Někdy se baklažány jen grilují na otevřeném ohni, ale pozor jsou hodně aromatické. Chuť Ajvaru je vždy rozmanitá a předeším závisí na vůli výrobce. Jen na jedno prosím nezapomeňte, chuť je vždy závislá od kvality surovin. Dobrý Ajvar vydrží i dva roky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ajvar

Ajvar

Ajvar

Ajvar

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana C. | 9. 1. 2008 08:21

    Já si Ajvar vozím rok co rok z Chorvatska (obvykle 2 druhy) a oba jsou oranžové. Vložený recept myslím ale téhle barvy nedosáhne.

  • Anonym | 8. 1. 2008 20:41

    jj, recepty jsou si podbné, ale ne stejné. Zkusím z jedné porce baklažánů udělat obojí. Pljeskavicu s ajvarem z plavich patlidžanů a salát z lilků. :-)) Každopádně díky za recepty.

  • Kokon | 8. 1. 2008 20:36

    jj, recepty jsou si podbné, ale ne stejné. Zkusím z jedné porce baklažánů udělat obojí. Pljeskavicu s ajvarem z plavich patlidžanů a salát z lilků. :-)) Každopádně díky za recepty.

  • Marsí | 8. 1. 2008 13:04

    Nechci být válečný štváč a kazit autorovi radost....ale toto podle mně není ajvar...ajvar je papriková směs.Mimoch. kdysi jsem tento řecký baklažánový salát přidala do receptů pod názvem "Salát z baklažánů(lilků)"....ale nevadí, je dobé si to připomenout...:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Vegani Bez lepku Chorvatsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baklažán Česnek Citronová šťáva Hřebíček Olej Pepř mletý Petrželová nať Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

Houbová polévka II.

Houbová polévka II.

Slaný řecký koláč

Slaný řecký koláč

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

171
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
142
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
127
Fežoáda
Fežoáda
92
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
69
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Chorvatský Ajvar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact