• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chorizové chlebánky - TAPAS
Napište svůj komentář k receptu

Chorizové chlebánky - TAPAS

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chorizové chlebánky - TAPAS
Chorizové chlebánky - TAPAS
Chorizové chlebánky - TAPAS
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • hladká mouka 2 a půl hrnku
    • 250
      ml voda vlažná
    • 1
      balíček sušené droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • mléko nebo žloutek na potření
    • 70
      g chorizo nebo papriková klobása
  • volitelné
    • 3
      lžička nakládaná kukuřice

Postup přípravy receptu

1
Mouku smíchejte s droždím a cukrem. Pak přidejte sůl a vodu a vypracujte hladké těsto. Nemělo by se vám lepit, podle potřeby přidejte ještě mouku. Dno mísy lehce posypte moukou, vložte do ní těsto, lehce poprašte moukou, mísu zakryjte vlhkou utěrkou a nechte cca hodinku kynout na teplém místě.
2
Připravte si chorizo nebo klobásu. Nakrájejte na kolečka a ta potom na čtvrtiny.
3
Po hodině kynutí vyndejte těsto z mísy, propracujte a nakrájejte na menší stejně velké kousky. Z každého kousku udělejte placičku - ta by měla být velká asi jako dlaň a široká mezi půl až jedním centimetrem. Dejte cca 6 kousků choriza na vaši placičku a zabalte - nahoře umáčkněte prsty. Můžete přidat k chorizu kukuřici nebo ho jí zcela nahradit a tak si udělat vegetariánskou verzi. Mělo by vám vyjít 24-28 kuliček.
4
Pokud byste měli málo choriza/klobásky, zkuste použít slaninu nebo upečte prázdné.
5
Výborné jako svačinka, chuťovka nebo pro návštěvu.
6
Kuličky dejte na plech s pečícím papírem - nechte mezi nimi místečko (asi 3-4 cm) a nechte ještě trochu nakynout (10-15 minut). Před pečením potřete mlékem nebo rozšlehaným žloutkem. Pak pečte 20 minut na 200°C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné žitné chlebánky (žemle)

Plněné žitné chlebánky (žemle)

TAPAS: nakládané žampióny

TAPAS: nakládané žampióny

Papričky Padrón - tapas

Papričky Padrón - tapas

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Chléb & placky
Chuťovky Ostatní Slané Pečiva Snídaně Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chorizo Cukr Hladká mouka Mléko Nakládaná kukuřice Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Švestkový koláč V.

Švestkový koláč V.

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Bramborovo-květákové placičky

Bramborovo-květákové placičky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

109
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
81
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
58
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
44
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
32
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Chorizo dýně s paprikou a zázvorem
Chorizo dýně s paprikou a zázvorem
Chorizo jednohubky - tapas
Chorizo jednohubky - tapas
Chorizo na víně - tapas
Chorizo na víně - tapas
Chorvatská polévka (Zagorská)
Chorvatská polévka (Zagorská)
Chorvatské rizoto
Chorvatské rizoto
Chorvatský bramborový salát z Dolače
Chorvatský bramborový salát z Dolače
  • Recepty.cz
  • Chorizové chlebánky - TAPAS
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact