• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Chorizové chlebánky - TAPAS
Napište svůj komentář k receptu

Chorizové chlebánky - TAPAS

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chorizové chlebánky - TAPAS
Chorizové chlebánky - TAPAS
Chorizové chlebánky - TAPAS
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • hladká mouka 2 a půl hrnku
    • 250
      ml voda vlažná
    • 1
      balíček sušené droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • mléko nebo žloutek na potření
    • 70
      g chorizo nebo papriková klobása
  • volitelné
    • 3
      lžička nakládaná kukuřice

Postup přípravy receptu

1
Mouku smíchejte s droždím a cukrem. Pak přidejte sůl a vodu a vypracujte hladké těsto. Nemělo by se vám lepit, podle potřeby přidejte ještě mouku. Dno mísy lehce posypte moukou, vložte do ní těsto, lehce poprašte moukou, mísu zakryjte vlhkou utěrkou a nechte cca hodinku kynout na teplém místě.
2
Připravte si chorizo nebo klobásu. Nakrájejte na kolečka a ta potom na čtvrtiny.
3
Po hodině kynutí vyndejte těsto z mísy, propracujte a nakrájejte na menší stejně velké kousky. Z každého kousku udělejte placičku - ta by měla být velká asi jako dlaň a široká mezi půl až jedním centimetrem. Dejte cca 6 kousků choriza na vaši placičku a zabalte - nahoře umáčkněte prsty. Můžete přidat k chorizu kukuřici nebo ho jí zcela nahradit a tak si udělat vegetariánskou verzi. Mělo by vám vyjít 24-28 kuliček.
4
Pokud byste měli málo choriza/klobásky, zkuste použít slaninu nebo upečte prázdné.
5
Výborné jako svačinka, chuťovka nebo pro návštěvu.
6
Kuličky dejte na plech s pečícím papírem - nechte mezi nimi místečko (asi 3-4 cm) a nechte ještě trochu nakynout (10-15 minut). Před pečením potřete mlékem nebo rozšlehaným žloutkem. Pak pečte 20 minut na 200°C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné žitné chlebánky (žemle)

Plněné žitné chlebánky (žemle)

TAPAS: nakládané žampióny

TAPAS: nakládané žampióny

Papričky Padrón - tapas

Papričky Padrón - tapas

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Chléb & placky
Chuťovky Ostatní Slané Pečiva Snídaně Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chorizo Cukr Hladká mouka Mléko Nakládaná kukuřice Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Neapolské nudle

Neapolské nudle

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Banánové muffinky

Banánové muffinky

Plec pečená (nejen) se zelím

Plec pečená (nejen) se zelím

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

28
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
23
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
21
Špenátové palačinky se špenátovou náplní
Špenátové palačinky se…
20
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Lucie Benešová odhalila rodinné album: 20 let frnklo jako voda!

Lucie Benešová odhalila rodinné album: 20 let frnklo jako voda!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Chorizo dýně s paprikou a zázvorem
Chorizo dýně s paprikou a zázvorem
Chorizo jednohubky - tapas
Chorizo jednohubky - tapas
Chorizo na víně - tapas
Chorizo na víně - tapas
Chorvatská polévka (Zagorská)
Chorvatská polévka (Zagorská)
Chorvatské rizoto
Chorvatské rizoto
Chorvatský bramborový salát z Dolače
Chorvatský bramborový salát z Dolače
  • Recepty.cz
  • Chorizové chlebánky - TAPAS
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact