• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Chorizové chlebánky - TAPAS
Napište svůj komentář k receptu

Chorizové chlebánky - TAPAS

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Chorizové chlebánky - TAPAS
Chorizové chlebánky - TAPAS
Chorizové chlebánky - TAPAS
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • hladká mouka 2 a půl hrnku
    • 250
      ml voda vlažná
    • 1
      balíček sušené droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • mléko nebo žloutek na potření
    • 70
      g chorizo nebo papriková klobása
  • volitelné
    • 3
      lžička nakládaná kukuřice

Postup přípravy receptu

1
Mouku smíchejte s droždím a cukrem. Pak přidejte sůl a vodu a vypracujte hladké těsto. Nemělo by se vám lepit, podle potřeby přidejte ještě mouku. Dno mísy lehce posypte moukou, vložte do ní těsto, lehce poprašte moukou, mísu zakryjte vlhkou utěrkou a nechte cca hodinku kynout na teplém místě.
2
Připravte si chorizo nebo klobásu. Nakrájejte na kolečka a ta potom na čtvrtiny.
3
Po hodině kynutí vyndejte těsto z mísy, propracujte a nakrájejte na menší stejně velké kousky. Z každého kousku udělejte placičku - ta by měla být velká asi jako dlaň a široká mezi půl až jedním centimetrem. Dejte cca 6 kousků choriza na vaši placičku a zabalte - nahoře umáčkněte prsty. Můžete přidat k chorizu kukuřici nebo ho jí zcela nahradit a tak si udělat vegetariánskou verzi. Mělo by vám vyjít 24-28 kuliček.
4
Pokud byste měli málo choriza/klobásky, zkuste použít slaninu nebo upečte prázdné.
5
Výborné jako svačinka, chuťovka nebo pro návštěvu.
6
Kuličky dejte na plech s pečícím papírem - nechte mezi nimi místečko (asi 3-4 cm) a nechte ještě trochu nakynout (10-15 minut). Před pečením potřete mlékem nebo rozšlehaným žloutkem. Pak pečte 20 minut na 200°C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné žitné chlebánky (žemle)

Plněné žitné chlebánky (žemle)

TAPAS: nakládané žampióny

TAPAS: nakládané žampióny

Papričky Padrón - tapas

Papričky Padrón - tapas

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Chléb & placky
Chuťovky Ostatní Slané Pečiva Snídaně Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chorizo Cukr Hladká mouka Mléko Nakládaná kukuřice Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Kmínový chlebík

Kmínový chlebík

Pizza rohlíky

Pizza rohlíky

Karamelový dort

Karamelový dort

Kuřecí směs s játry

Kuřecí směs s játry

Vánočka z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

Jednoduchý švestkový koláč

Jednoduchý švestkový koláč

Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Švestkové (třešňové) šátečky s…

Sádlová pomazánka

Sádlová pomazánka

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

54
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
52
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
39
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
35
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Kapr obalovaný v semínkách
Kapr obalovaný v…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Herec Dvořák a modelka Šmuková na rozloučení s Bartoškou (†78): Nové »hrdličky«?!

Herec Dvořák a modelka Šmuková na rozloučení s Bartoškou (†78): Nové »hrdličky«?!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Chorizo dýně s paprikou a zázvorem
Chorizo dýně s paprikou a zázvorem
Chorizo jednohubky - tapas
Chorizo jednohubky - tapas
Chorizo na víně - tapas
Chorizo na víně - tapas
Chorvatská polévka (Zagorská)
Chorvatská polévka (Zagorská)
Chorvatské rizoto
Chorvatské rizoto
Chorvatský bramborový salát z Dolače
Chorvatský bramborový salát z Dolače
  • Recepty.cz
  • Chorizové chlebánky - TAPAS
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact